Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Ασωπός, η δίκη, τα εκατομμύρια και οι συναντήσεις εργασίας !!!


Η δίκη για τον Ασωπό συνεχίζεται σήμερα στη Θήβα και η αφωνία αρμοδίων, ΟΙΚΟ-ΜΜΕ, ¨οικολόγων¨, ¨πράσινων¨, κλπ, συνεχίζεται !
Θυμίζουμε ότι η δίκη έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο 2013, αφορά σε 15 ρυπαντές του Ασωπού, με βάση τους ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2007 (πριν την έλευση της πράσινης ανάπτυξης).
Στη φάση αυτή ολοκληρώνεται η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης  και θα ακολουθήσει η επόμενη φάση της ακροαματικής διαδικασίας, με τις απολογίες, αγορεύσεις, κλπ.
Για το επικοινωνιακό θάψιμο της δίκης αυτής, διαβάστε την προηγούμενή μας ανάρτηση με τίτλο ¨ΑΣΩΠΟΣ: Άκρα του τάφου σιωπή !!!!¨

Όμως, οι προσπάθειες να ...
πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να …θολώσουν τα νερά, συνεχίζονται!!!

Κάποια ΟΙΚΟ - ΜΜΕ θυμήθηκαν πριν λίγες ημέρες ό,τι οι …καλοί βιομήχανοι έχουν ανάγκη από καθαρό νερό, φταίει η χωροθέτηση, ο ποταμός και ….η κακιά η ώρα.
Στα ίδια πλαίσια οργανώνεται αύριο 28/3/2014 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος συνάντηση εργασίας για την πορεία και τα συμπεράσματα της μελέτης των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ (έχουμε γράψει σχετικά ΕΔΩ).

Σημειώστε ότι και σήμερα στο νερό του Ασωπού, της ύδρευσης και της άρδευσης, σε πολλές περιοχές, ανιχνεύονται υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου.
Με τα εκατομμύρια, που έχουν δαπανήσει για τις μελέτες, τουλάχιστον το πρόβλημα με το νερό ύδρευσης θα το είχαν λύσει για όλες τις επιβαρυμένες περιοχές και οι κάτοικοι θα έπιναν σήμερα καθαρό νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο, παντού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα σταθεί στο ύψος της !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εφιαλτικές οι διαστάσεις της ρύπανσης στον Ασωπό ποταμό (video)
http://exeisminima.gr/blog/efialtikes-diataseis-rypansis-se-asopo-potamo/

Το ΥΠΕΚΑ είναι (λένε) κουφό. Εκεί - κατ' εξαίρεση- ο ρυπαίνων δεν πληρώνει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...