Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Νέφος: … να το κόβεις με το μαχαίρι!

  • Η Αθήνα συνεχίζει για 5η μέρα να πνίγεται στο νέφος και με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, μάλλον θα συνεχίσει η ίδια κατάσταση και τις επόμενες ημέρες.
  • Το όζον, ρύπος με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι πάνω ακόμη και από τα όρια συναγερμού, σε περιφερειακούς σταθμούς του λεκανοπεδίου.
  • Μέτρα, μέτρα, μέτρα,….. αλλά όχι για το νέφος.
  • Τα πολιτικά κόμματα ξέχασαν την ατμοσφαιρική ρύπανση, σαν να μην εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα  της χώρας.
Ερώτηση: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν …χωράει στην ¨πράσινη ανάπτυξη¨?
  • Οι σελίδες ¨περιβάλλον¨ των ΜΜΕ ασχολούνται, στην καλύτερη περίπτωση με την κλιματική αλλαγή ή με τον υπό εξαφάνιση φρύνο ή εάν γεννήθηκε πεταλούδα ...ερμαφρόδιτη και εάν μεταφέρθηκε από την Κύπρο στη Βρετανία ο θηλυκός μπαμπουίνος.
  • Το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ συνεχίζει τις συστάσεις: ¨… Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. ¨. 
ΚΑΙ
Την ίδια ώρα το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί από διαφημίσεις για συσκευές οζονοθεραπείας!!

Γιατρός ή Εισαγγελέας??  Ιδού η απορία!!

Ξέρω ότι θα πείτε: ¨τέτοια ώρα τέτοια λόγια¨ ή ¨εδώ κόσμος χάνεται και το νέφος μας μάρανε¨. Τι να πω? … Δίκιο έχετε!

(Συγνώμη, η ανάρτηση δεν θα ολοκληρωθεί, …….. δεν αισθάνομαι καλά!
 Όλα γύρω μου είναι σαν εικόνα fractal.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...