Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΟΙΚΟ-BIG BROTHER και για το … κλίμα !!

Όργουελ 1984 - Χρόνια αργότερα ...

Η εταιρεία Astrium, η οποία δραστηριοποιείται σε διαστημικές έρευνες και εφαρμογές, με δελτίο τύπου στις 19/4/2012 ενημέρωσε ότι σχεδιάζει έναν νέο δορυφόρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency ), που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Ο νέος δορυφόρος του κλίματος θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα αέρια του θερμοκηπίου σε μια άνευ προηγουμένου χωρική ανάλυση, 2 x 2 χιλιόμετρα!!
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος θέλει με αυτό τον τρόπο να εντοπίζει τους παραβάτες των κλιματικών συνθηκών (ΚΥΟΤΟ κλπ). Αν τα πράγματα προχωρήσουν με επιτυχία, η αποστολή, που ονομάστηκε CarbonSat,  θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2017 το συντομότερο,  και θα καταστεί έτσι δυνατή η παρακολούθηση εφαρμογής των διεθνών συνθηκών του κλίματος .
Ο δορυφόρος CarbonSat θα...........

παρακολουθεί κυρίως τα δύο αέρια θερμοκηπίου δηλαδή το CO2 και το μεθάνιο.
Το έργο καθοδηγείται από τη Γερμανική Friedrichshafen -εταιρεία που εδρεύει, όπου και η Astrium, κοντά στη λίμνη Constance.
Για πρώτη φορά θα είναι δυνατό να καταγραφούν οι εκπομπές CO2 και μεθανίου από πηγές, όπως εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, από τις πόλεις, από τους χώρους υγειονομικής ταφής ή και γεωλογικές πηγές ,όπως τα ηφαίστεια κά.


Φίλοι αναγνώστες,

Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να θέλει να παρακολουθεί ο δορυφόρος  αργότερα; Όσα κράτη υπογράψουν την συνθήκη  θα πρέπει να δεχθούν τη διαρκή παρακολούθηση στα εδάφη τους  και φυσικά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Φανταστείτε τοπικούς άρχοντες να απαιτούν περιορισμούς μεταφοράς στις πόλεις γιατί ο δορυφόρος δείχνει αυξημένες εκπομπές λόγω της κίνησης των οχημάτων!!  Ή ακόμη  σε γεωργικές περιοχές να επιβάλλονται περιορισμοί για τη χρήση λιπασμάτων ή ακόμη και για τα ¨αέρια της αγελάδας¨ (…μεθάνιο γαρ)!!!
Σκεφτείτε τι χορός συμφερόντων έχει στηθεί από τη διεθνή ¨τρομοκρατία¨ του κλίματος.

Ισχυρίζονται βέβαια ότι αυτό γίνεται … για το καλό μας, διότι η γνώση των αερίων αυτών είναι καθοριστική για τις προβλέψεις του κλίματος, αλλά
ποιος τους πιστεύει ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...