Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το WWF και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ισχυρίζονται ότι μόνο η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ μπορεί να … σώσει τον πλανήτη!!!

Φωτο: ¨Ελλάς+20¨ κατά το ¨Rio+20¨
Να υποθέσουμε, όταν ο ΓΑΠ έλεγε ¨μας έκαναν πειραματόζωο¨, εννοούσε ότι η εφαρμογή του σχεδίου ξεκίνησε από την Ελλάδα ?

Στις 30/11/2011 στην ανάρτηση μας με τίτλο ¨Τα μαθηματικά, το CO2 και η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη¨, γράφαμε:

¨Φίλοι,
Η αειφόρος ανάπτυξη (P) δεν είναι συνάρτηση της μορφής P=m/Q, όπου Q οι εκπομπές CO2 (Δηλ: η αειφόρος ανάπτυξη … θεριεύει όταν μειώνονται οι εκπομπές CO2) , όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν!!.
Η εξίσωση αυτή, σημαία των δήθεν ¨οικολόγων,  καταλήγει στο παράδοξο, ότι την αειφόρο ανάπτυξη πρέπει να την αναζητήσουμε στην εποχή των Σπηλαίων, όπου τότε δεν υπήρχαν ανθρωπογενείς εκπομπές CO2.
Βέβαια εδώ που τα λέμε … οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα μέτρα, εκεί φαίνεται να οδηγούν¨.
 
Εμείς το θεωρούσαμε παράδοξο , αλλά … αυτοί μάλλον όχι!!!!
Εν όψει του Rio+20, στη συνδιάσκεψη για τη Γη, που θα πραγματοποιηθεί στο ΡΙΟ στις 20 - 22 Ιουνίου 2012, το WWF έχει τώρα ένα νέο σχέδιο για τη σωτηρία του πλανήτη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνουν να.........
εννοηθεί ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να εγκαταλειφθεί για να σωθεί ο πλανήτης και ότι οι πολίτες των πλούσιων κρατών του κόσμου πρέπει να προετοιμαστούν για τη φτώχεια. Επίσης προτείνουν  η ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο να παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα 38 χρόνια.

Και αυτή τη … φοβερή πρόταση τη βασίζουν σε ένα δείκτη, που εφευρέθηκε από την WWF, με την ονομασία Δείκτης Ζωντανός Πλανήτης (…χωρίς ανθρώπους ??) και αποτυπώνει τάσεις στη συνολική κατάσταση της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.
Η έκθεση, χρησιμοποιώντας νεολογισμούς όπως ¨ biocapacity ¨, ¨ Ecological Footprint ¨, προσπαθεί να αποδείξει ότι οι μόνοι άνθρωποι στη Γη που ζουν οικολογικά, είναι εκείνοι στα φτωχότερα έθνη. Η νέα μονάδα μέτρησης, η οποία λαμβάνει υπόψη και τη δυνατότητα απορρόφησης των εκπομπών CO2 και πάντα σε σχέση με την σημερινή παγκόσμια παραγωγικότητα,  είναι το παγκόσμιο εκτάριο (gha). 
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η έκθεση αυτή επικυρώθηκε και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)!!

Με αυτά τα ..ενδιαφέροντα στοιχεία θα συζητήσουν τον Ιούνιο στο Ρίο το μέλλον μας, μέσα σε χειροκροτήματα 50.000 ανθρώπων, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη συνδιάσκεψη και θα ζήσουν για λίγες ημέρες μέσα στη χλιδή σε κλιματιζόμενες αίθουσες, με πάρτι, μπάνια κλπ.
Θα μας πουν τουλάχιστον, ποιο θα είναι το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ (Ecological Footprint) της συνδιάσκεψης???
Σας συνιστούμε να διαβάσετε τη σχετική έκθεση του WWF (ΕΔΩ).

Φίλοι αναγνώστες,
Τα φοβικά σύνδρομα δεν είναι η καλύτερη συνταγή για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στη ζωή δεν είναι μόνο άσπρο – μαύρο, υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις!!!
Λέτε οι δικοί μας ¨πράσινοι¨, στις μέρες που ζούμε με τη φτώχεια να σκεπάζει τα πάντα,  να βγουν και να πανηγυρίσουν ότι πετύχαμε μείωση των εκπομπών CO2 ???

Ας ελπίσουμε η Ελληνική αποστολή στο Ρίο, να είναι τουλάχιστον ανάλογη της κρίσης που ζούμε, αφού ακόμη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντέδρασε και εναντιώθηκε στις πολυμελείς αποστολές, που είχαν αρχικά σχεδιασθεί.

Η αρχική ιδέα της ανάρτησης δόθηκε από ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...