Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επείγον!!! Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την κρίση!!!!

Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ και ενωμένο δυνατό κυβερνά ακόμη!!!

Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, Πρόεδροι οργανισμών, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, Τμηματάρχες,  συνεχίζουν ανενόχλητοι την υλοποίηση των επιταγών της ¨ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ¨!!!
Αδειοδοτήσεις, εντάξεις … έργων στο ΕΣΠΑ, πληρωμές συμβούλων -  μελετών και … ¨ουκ έστι αριθμός¨.
Απορία: Οι Υπηρεσιακοί Υπουργοί έχουν καταλάβει τι συμβαίνει???

Καθημερινά με δραματικούς τόνους όλα τα ΜΜΕ εμφανίζουν τις επιπτώσεις της ακυβερνησίας των ημερών (στάση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ, χρεωκοπία, αυτοκτονίες, έλλειψη φαρμάκων καρκινοπαθών, κλπ). Όμως, την ίδια στιγμή εγκρίνονται εκατομμύρια ευρώ για δαπάνες υπηρεσιών (??) και μάλιστα με το αιτιολογικό της κάλυψης εξόδων όπως:
Υπηρεσιακά ταξίδια, προμήθεια επίπλων, συμμετοχή σε συνέδρια και λοιπές εκδηλώσεις, αναδιαμόρφωση χώρων εγκατάστασης  κλπ και μάλιστα για υπολειτουργούσες υπηρεσίες.

Τώρα γιατί τα λέμε? Δείτε κάποιες αποφάσεις και θα καταλάβετε!
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα οι αποφάσεις της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης και Περιβάλλοντος που αφορούν σε δαπάνες του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών και των Επιθεωρητών Ενέργειας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν προσωπικό, όπως άλλωστε ομολογούν και οι ίδιοι σε σχετική έκθεση.
Σημειώστε επίσης ότι όπως ανακοινώθηκε μέχρι το Σεπτέμβριο όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ μετακομίζουν στο κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ, οπότε προς τι αυτές οι δαπάνες ???
1: Με την απόφαση Αρ. Πρωτ. 1428/9-5-2012 εγκρίνεται η διάθεση 500.000 ευρώ για τους Επιθεωρητές Ενέργειας (??)
2: Με την απόφαση Αρ. Πρωτ. 119/8-5-2012 εγκρίνεται η διάθεση 357.500 ευρώ για το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) (??)
3: Με την απόφαση Αρ. Πρωτ. 1488α/14-5-2012 εγκρίνεται η διάθεση 300.000 ευρώ για............
την Ειδική  Υπηρεσία  Επιθεωρητών  Ενέργειας  (Τοµέας Νοτίου Ελλάδας) (??)
Εάν προσθέσετε και
4: την απόφαση με αρ. πρωτ.: 21960 / 782 /  ∆112/4-5-2012  του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΚΑ, που διαθέτει 400.000 $ στη Συντονιστική Μονάδα του Μεσογειακού Σχεδίου ∆ράσης του Προγράµµατος Περιβάλλοντος των Ηνωµένων Εθνών  (UNEP/MAP)  για το έτος  2012,
συμπληρώνεται η εικόνα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι:
Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που διαβάσαμε ότι:
41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011!!!!!  Ακόμη και  η κ. Βάσω Παπανδρέου στην προηγούμενη Βουλή είχε ζητήσει την κατάργησή τους.
Πρώτη -  πρώτη στη λίστα αυτή φιγουράρει η Γενική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

φωτο 2
Δείτε το αρχικό οργανόγραμμα (φωτό 2, μέσα στο κόκκινο πλαίσιο) και πως επεκτάθηκε στα δυόμιση τελευταία χρόνια, τοποθετώντας μόνο Γενικούς, βοηθούς Γενικών, Δευθυντές και Τμηματάρχες χωρίς να έχουν προσωπικό ( 14 επιπλέον οργανικές μονάδες !!!! ).

Η αξιοποίηση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ, για παραγωγικές επενδύσεις είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.
Κάποιος λοιπόν πρέπει να τους μιλήσει για την κρίση και να βάλει ένα οριστικό τέλος σε ¨επενδύσεις¨ για βολέματα, ….φρου φρου και αρώματα!!!

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο στόχος (?) της διάλυσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όπως είχαμε προβλέψει ( ΕΔΩ ), μάλλον επιτυγχάνεται!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...