Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τοξικές ουσίες σε καλλιέργειες της νότιας Ιταλίας

κάτι μας θυμίζει, κάτι μας θυμίζει….

Νέα επιχείρηση της δικαιοσύνης έγινε χθες στη νότια Ιταλία για να δοθεί απάντηση στο φαινόμενο των μολυσμένων, τοξικών γεωργικών προϊόντων. Οι καραμπινιέροι έθεσαν υπό κατάσχεση δεκαπέντε γεωργικές εκτάσεις και δεκατρία πηγάδια στην περιοχή του Καϊβάνο, μεταξύ Νάπολης και Καζέρτα. Κατασχέθηκαν φρούτα και λαχανικά και άλλα γεωργικά προϊόντα μολυσμένα από τοξικά απόβλητα. Τα απόβλητα φέρεται να προέρχονται από τη B. Ιταλία και τη Γερμανία.

Επίσης, η Ιταλική Γερουσία διερευνά τη σχέση της ρύπανσης λόγω της παράνομης απόρριψης των τοξικών αποβλήτων από την Μαφία και της αύξησης του καρκίνου κατά 50% περίπου, σε περιοχές της Νάπολη (ο αριθμός των όγκων που βρέθηκαν στις γυναίκες έχει αυξηθεί κατά 40% , και εκείνες των ανδρών κατά 47 %).

Όπως αποκάλυψαν δημοσιογραφικές έρευνες αλλά και καταθέσεις μεταμελημένων μαφιόζων, τεράστιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, που καλλιεργούνται στην περιοχή, έχουν μολυνθεί από καρκινογόνες ουσίες λόγω ...
της παράνομης ταφής βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων.

Στην αποκάλυψη βοήθησε ένας πρώην συνεργάτης της Καμόρα ο
Carmine Schiavone , με δηλώσεις που έκανε σε μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή το 1997 . Οι δηλώσεις αυτές έγιναν γνωστές πρόσφατα λόγω των νόμων περί προστασίας και μυστικότητας.
Περιγράφει ότι υπήρχε παράνομη διακίνηση και απόρριψη των τοξικών αποβλήτων , που πραγματοποιούνται από ένα δίκτυο επιχειρηματικών στελεχών , διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων και το οργανωμένο έγκλημα.
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας , από τη δεκαετία του '90 , εκατομμύρια τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων έφτασε στην Καμπανία για να διατεθεί παράνομα σε γεωργικές εκτάσεις χωρίς τις πιο βασικές περιβαλλοντικές διασφαλίσεις .

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση στη Νάπολη με κεντρικό θέμα την ¨κρίση των αποβλήτων¨ και τις δραματικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.

Μήπως και στη χώρα μας, τώρα που διεξάγεται και η δίκη του ΑΣΩΠΟΥ (συνεχίζεται στις 22/11/2013), πρέπει να ανοίξει ο φάκελος της διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων ???

ΠΗΓΕΣ:


http://www.skai.gr/news/environment/article/245882/toxikes-ousies-se-kalliergeies-tis-notias-italias/#ixzz2kXmNAVsu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...