Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

COP19: Οι κλιματολόγοι συσκέπτονται στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Οι ονομαζόμενες ¨πράσινες¨ πολιτικές μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή των φτωχών!!!

Από 11–22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία η ετήσια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος.
Τα συνέδρια αυτά, όπως γνωρίζετε, χρησιμεύουν ως η επίσημη συνάντηση των μερών της UNFCCC (Διασκέψεις των Συμβαλλομένων Μερών COP) για να αξιολογήσουν την πρόοδο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να διαπραγματευτούν το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών υποχρεώσεων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Περισσότερα από 190 κράτη θα συναντηθούν στην Πολωνική πρωτεύουσα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να  καταλήξουν το 2015 σε μια παγκόσμια συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2020. Θυμίζουμε ό,τι το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 1995 στο Βερολίνο, ενώ το 2012 πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ.

Οι απανταχού πράσινοι θεωρούν την Πολωνία ως μία από τις περισσότερο ρυπαίνουσες χώρες στην Ευρώπη και αντιδρούν από τότε που ανακοινώθηκε η ανάληψη της οργάνωσης για το 2013.
Η ηλεκτροπαραγωγή...
της χώρας στηρίζεται κατά 90% στους λιγνιτικούς σταθμούς. Σχεδιάζει μάλιστα την κατασκευή και άλλων μεγάλων λιγνιτικών μονάδων.
Επίσης, η Ευρωπαία επίτροπος κατηγορεί την Πολωνία για μη τήρηση των υποχρεώσεων, όσον αφορά στην δέσμευση - αποθήκευση των εκπομπών CO2 (CCS) από τους νέους λιγνιτικούς σταθμούς.

Φίλοι αναγνώστες,
Το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας, όσον αφορά στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό στα ΟΙΚΟ-ΜΜΕ.
Μην δίνετε σημασία και μην πιστεύετε εύκολα ότι μας σερβίρουν!! Να είστε επιφυλακτικοί και να ψάχνετε να μαθαίνετε και τις αντίθετες απόψεις!! Σημειώστε ότι αυτό το σκηνικό στήνεται πάντα πριν από κάθε τέτοια σύσκεψη!!!

Την Ελληνική αντιπροσωπεία δεν ξέρουμε, προς το παρόν, ποιοι την απαρτίζουν, αλλά εκτιμούμε ότι θα συμμετέχει σύσσωμη η παρέα του ΓΑΠ. Έτσι κι αλλιώς ελέγχουν πλήρως τα συναρμόδια υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...