Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ του παθητικού καπνίσματος και του καρκίνου του πνεύμονα

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι αν και καπνιστές, είμαστε κατά του καπνίσματος!!

Η πληροφόρηση είναι δικαίωμα των πολιτών, θα πρέπει να είναι πλήρης και αντικειμενική και να μην εξυπηρετεί συμφέροντα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέματα υγείας και αφορά σε συμπεράσματα σοβαρών επιστημονικών ερευνών.

Μετά από μια δεκαετία - μακράς μελέτης, η οποία περιελάμβανε δείγμα 76.000 γυναικών, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ,  δημοσιεύθηκε  στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ για τον Καρκίνο και παρουσιάσθηκε στην συνεδρίαση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο τον Ιούνιο  2013, οι ερευνητές ....
κατέληξαν στα παρακάτω:

·       Δεν υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του καρκίνου και της έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα
·       Ανάμεσα στην ομάδα των γυναικών, που ζούσαν με έναν καπνιστή για 30 χρόνια ή περισσότερο , κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε η σχέση της «οριακής στατιστικής σημαντικότητας» μεταξύ της έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.
·       Μεταξύ των σημερινών καπνιστών, η εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα ήταν 13 φορές πιο συχνή από ό,τι στους μη καπνιστές, και τέσσερις φορές πιο συχνή μεταξύ των πρώην καπνιστών.

Παρόμοια συμπεράσματα ό,τι δηλαδή η συσχέτιση μεταξύ του «παθητικού καπνίσματος» και του καρκίνου του πνεύμονα δεν ήταν «στατιστικά σημαντική», είχαν εξαχθεί και από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας το 1998, μετά από μια επταετή έρευνα.

Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, μεταξύ του 2006 και του 2007 απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους σε πολλές χώρες, με το αιτιολογικό ότι προστατεύονται οι παθητικοί καπνιστές.

Τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης δημοσιεύθηκαν σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, εκτός των Ελληνικών, τα οποία εξειδικεύονται στην σκόπιμη παραπληροφόρηση!

Σε κάθε περίπτωση,
στις ελεύθερες κοινωνίες ελεύθεροι άνθρωποι κάνουν ελεύθερες επιλογές

Δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...