Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ραδιοφωνάκια στους άστεγους μοιράζει ο Αθήνα 984

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Αθήνα 984 θα μοιράσει χίλια ραδιοφωνάκια στους άστεγους της Αθήνας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο Δήμος Αθηναίων θα μοιράσει στους άστεγους κινητό, τηλεόραση και laptop, ώστε να κοιμούνται στον δρόμο και να νομίζουν πως είναι στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα ραδιοφωνάκια θα μοιραστούν στους άστεγους μετά από δική τους επιθυμία, αφού μια επιτροπή αστέγων πήγε στον Αθήνα 984 και είπε πως δεν τους πειράζει που κοιμούνται στον δρόμο και ξεπαγιάζουν, αλλά δεν μπορούν να μην ακούν το ραδιόφωνο του 984.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αθήνα 984, τα ραδιοφωνάκια που θα μοιραστούν στους άστεγους θα πιάνουν μόνο 984, μπας και πάρει τα πάνω της η ακροαματικότητα του σταθμού που δεν τον ακούει κανείς.
Όποιος άστεγος ...
προσπαθήσει να «πειράξει» το ραδιόφωνο για να ακούει και άλλους σταθμούς -εκτός από τον 984- δεν θα έχει δικαίωμα στο συσσίτιο, ενώ δεν θα του δίνουν μπαταρίες.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως, αν τα ραδιοφωνάκια που θα μοιραστούν στους άστεγους πιάνουν μόνο Αθήνα 984, είναι σαν να τους προτρέπουμε τους άστεγους να αυτοκτονήσουν.
Οι άστεγοι θα έχουν την ευκαιρία και την χαρά να ακούν τις εκπομπές του 984, ώστε να καταλάβουν επιτέλους γιατί είναι σωστό και δίκαιο οι ίδιοι να κοιμούνται στο δρόμο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν το δικαίωμα να τα πιάνουν από δέκα μεριές και να ζουν πλουσιοπάροχα.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας δήλωσε πως ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δεν έχει καμία εμπλοκή με την πρωτοβουλία να μοιραστούν ραδιοφωνάκια στους άστεγους, αφού ο κ. Καμίνης δεν πιστεύει πως υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα.
Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων προσπαθούν να πείσουν τον Γιώργο Καμίνη πως υπάρχουν πολλοί άστεγοι στην Αθήνα και πως θα πρέπει ο Δήμος να τους βάλει κεραίες στο κεφάλι, και να τους πείσει να κινούνται διαρκώς στην πόλη, ώστε να αποκτήσουν οι πολίτες της Αθήνας δωρεάν Wi-Fi.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...