Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο αγώνας, τώρα δικαιώθηκε ?


Αν σήμερα γινόταν μια εξέγερση όπως τότε στο Πολυτεχνείο, ποια νομίζετε ότι θα ήταν η εικόνα και η εξέλιξη?
Ξέρω, θα πείτε ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Τότε … είχαμε χούντα, ανεργία, πεινούσε ο λαός, δεν υπήρχε παιδεία - ελευθερία,  ενώ σήμερα …. όλα καλά - δόξα σοι ο Θεός.
Έχετε δίκιο, η χώρα μας είναι καταπράσινη από την ανάπτυξη, χωρίς ξένους προστάτες, μέχρι και νεολαία ... ¨εξάγουμε¨!
Όλα καλά αδέρφια … και μη χειρότερα!

Γι’ αυτό λοιπόν και η όποια ¨φανταστική¨ εξέγερση θα είχε εντελώς άλλα χαρακτηριστικά.
Και πρώτα πρώτα στο επικοινωνιακό κομμάτι:
Ουσιαστική διαφορά είναι ότι τότε υπήρχε μία ΥΕΝΕΔ, σήμερα  όμως υπάρχουν πολλές, με ψιλοδιαφορές στα προγράμματα.
Όσον αφορά στο σταθμό των σήμερα ¨εξεγερμένων¨, ακούγοντας το τι έλεγε τότε ο σταθμός του Πολυτεχνείου, φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Δυο τρεις λέξεις και είμαστε εντάξει.
¨Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό.
Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία.
Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο Φαντάροι, είμαστε άοπλοι, είμαστε αδέλφια, μη μας χτυπήσετε, ελάτε μαζί μας».
Το πρόγραμμα λοιπόν θα ήταν το ίδιο, με τη διαφορά ότι η εκπομπή θα γίνεται στα  FM και με κάποια αλλαγή στους εκφωνητές. Βέβαια θα μπορούσαν να είναι και οι ίδιοι ,αλλά πού να έρχονται από Βρυξέλλες, Κολωνάκι, Β. Προάστια ,άστα να πάνε…κυκλοφοριακό, νέφος, …σκέτη ταλαιπωρία.

Ας προσεγγίσουμε λοιπόν, με κάθε σεβασμό στο θεάρεστο έργο των ΜΜΕ, τους τίτλους των ειδήσεων που θα μετέδιδαν σε έκτακτες συνδέσεις, news alert κλπ, σε αυτό το απίθανο φανταστικό σενάριο.

  • Οργανωμένες μειοψηφίες στα κάγκελα!                         Σχόλιο εκφωνητή: Γιατί? Τι θέλουν πάλι?  Δεν διαβάζουν όλα τα αξιόπιστα gallops από ανθρώπους σπουδασμένους με μάστερς, ντοκτορά και ξένες γλώσσες, που δείχνουν 80% αποδοχή της νέας κυβέρνησης?
  • Οι αρμόδιοι επί των οικονομικών προειδοποιούν ότι χωρίς την δόση, μισθοί γιοκ, σύνταξη γιοκ, φάρμακα γιοκ, μαμ γιοκ.
  • Η Μέρκελ ανησυχεί, θυμώνει και επισκέπτεται εσπευσμένα την Ελλάδα  και καλεί όλα τα κόμματα στο ..Δίστομο για να δώσει εντολές. 
  • Κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού προτείνει καλού κακού δυο τρία τάνκς να κάνουν την εμφάνιση τους κι αν πέσει και καμιά πόρτα δεν τρέχει και τίποτα, θα αντικατασταθεί πάραυτα από το ¨υστέρημα¨ των βουλευτών του.
  • Εκπρόσωπος άλλου κόμματος προτείνει την οργάνωση δημοψηφίσματος ή ψήφου εμπιστοσύνης, μια και τόσοι πολλοί έχουν μαζευτεί στο κέντρο και αμέσως στήνουν κάλπες έξω από κεντρικό δρόμο στην Αθήνα.
  • Οι βουλευτές άλλου κόμματος σε κύκλο, όπως χορεύουμε το χασαποσέρβικο, φωνάζουν ρυθμικά ένα ένα τα ονόματα των βουλευτών του και συμπληρώνουν,  και ο ….. θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
  • News Alert: Το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει ότι το Πολυτεχνείο είναι αυθαίρετο και διατάζει την άμεση κατεδάφιση του ώστε στο χώρο να γίνει φωτοβολταïκό πάρκο. Οι τράπεζες παράλληλα ανακοινώνουν ότι χάριν της πράσινης ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσουν το project το οποίο θα ονομαστεί ¨O Sole Mio¨.
  • Απευθείας σύνδεση: Ελικόπτερο ίπταται πάνω από τα κεφάλια των εξεγερμένων και με ντουντούκα ο αρμόδιος Υπουργός προτείνει να διαλυθούν ησύχως με το επιχείρημα: Τόσες φορές σας σώσαμε δεν χορτάσατε? (το …¨αχάριστοι¨ δεν ακούγεται καθαρά)
  • Συμβαίνει τώρα: Τρεις αλλοδαποί (ΔΝΤ, Ε.Ε και ΕΚΤ) κυνηγούν ένα αρχηγό κόμματος κουνώντας ένα χαρτί και φωνάζοντας SIGN UP NOW!!! Και αυτός προσπαθώντας να ξεφύγει, έχει εγκλωβισθεί σε πολυκατάστημα ηλεκτρονικών σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.
  • Στην αναμουμπούλα ανακοινώνεται από τον ρεπόρτερ που καλύπτει τα αθλητικά, η άφιξη του Πρίγκιπα, η δραπέτευση φυλακισμένου στα Σκόπια για στημένους αγώνες και η οργάνωση από τον ΟΠΑΠ στοιχήματος UnderOver για το πόσοι θα τη βγάλουν καθαρή το χειμώνα ετούτο

Βέβαια, πολλές αλλαγές συμβαίνουν και στα προγράμματα της TV:

  • Το πάμε πακέτο αναγγέλλει έκτακτη εκπομπή live από το Σύνταγμα, γιατί αυτοί που στέλνουν το πακέτο είναι οι πολλοί της γενιάς του πολυτεχνείου που έμειναν στην απέξω και δεν χωράνε σε ένα στούντιο. Οι παραλήπτες του πακέτου θα κάθονται πάνω από τον ΄Αγνωστο Στρατιώτη με φόντο την Βουλή.
(Σημείωση: Το πακέτο φαίνεται μεγάλο και βαρύ, μάλλον μια σιδερένια πόρτα περιέχει)
  • Τηλεοπτικός σταθμός ανακοινώνει την πρεμιέρα παιγνιδιού στα πρότυπα των WIPE OUT και BLACK OUT, με τίτλο ΜΝΗΜΟΝΙΟ OUT.
  • Ψυχολόγοι, γυρολόγοι ωτορινολαρυγγολόγοι, αποφαίνονται σε ενημερωτικές εκπομπές ότι το έθνος κινδυνεύει, γιατί η πείνα επηρεάζει το sex και προτείνουν να οργανωθούν συσσίτια σε δρόμους και πλατείες με πασατέμπο και στραγάλια και live  εμφανίσεις Βραζιλιάνικων μπαλέτων (με στραγάλια … χλωμό το βλέπω).
Τέλος,
  • Και κλάμα οι κυρίες στα μεσημεριανά, που με πόνο ψυχής  ανακοινώνουν ότι οι celebrities αγανάκτησαν, με αυτά που συμβαίνουν από κάποιους … ¨περιθωριακούς¨ και με χαριτωμένα πηδηματάκια την κάνουν ομαδικά για ΜΥΚΟΝΟ.

¨Τι διάολο γράφεις?¨ η φωνή της γυναίκας, η οποία ρίχνει και μια κλεφτή ματιά στην οθόνη του υπολογιστή.
¨Τι θες και μιλάς αχαΐρευτε, αφού ήσουν στο Πολυτεχνείο!¨

Για καλό ή για κακό το είπε??.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...