Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ – DESERTEC


Άλλος ένας ευφάνταστος τίτλος πολέμου!!!  «Αυγή της Οδύσσειας» , αυτή τη φορά στη Λιβύη, με τις δυτικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν το καθεστώς Καντάφι.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, πώς για δεκαετίες πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν τεμενάδες στον Καντάφι και γιατί τώρα ανακάλυψαν τη βαρβαρότητα του καθεστώτος.
Ας το παραβλέψουμε και ας το αναλύσουν άλλοι πιο ειδικοί.
Ένα στοιχείο που άπτεται περιβαλλοντικών – ενεργειακών θεμάτων και αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον τώρα, είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Ιούνιο 2010 στη Λιβύη.
Διαβάζουμε από το: http://www.primeminister.gov.gr/2010/06/09/2123

 Από αυτές τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ξεχωρίζω τη λέξη desertec.


Για το πρόγραμμα desertec, mediterranean solar plan και transgreen έχουμε μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ.   

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα : Μήπως για τον ενεργειακό έλεγχο της περιοχής, δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και για τον Ήλιο και τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας???

Είναι ο κατάλληλος καιρός, κάποιοι ειδικοί σε γεωπολιτικά θέματα και θέματα ασφάλειας, να μας φωτίσουν περισσότερο!!

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

εξαιρετική η αναφορά.

όπως απάντησα και σε σχετικό σχόλιο,

"το Desertec είναι μείζον κομμάτι της εξωτερικής και εξαγωγικής πολτικής της Γερμανίας.

Εάν πιστέψεις ότι το εννοούν (και νομίζω το εννοούν είναι η κατάληψη με ειρηνικά ενεργειακά μέσα και δίκτυα της Βορείου Αφρικής. Για αυτό και δεν άντεξα να μην το χαρακτηρίσω σαν δεύτερο operation sunflower.

Οι στρατηγική τους είναι "πληρώνει ο κατεχόμενος για το προνόμιο που του δίνω να τον κατέχω". Εμείς πληρώνουμε τα μεταφορικά τους μέσω Ελλάδας. Ο ΓΑΠ και το Πασόκ είναι 100% ταγμένοι σε αυτό το κατοχικό σχήμα. 100%. Το αν βγάζουν και κανένα μεροκάματο μερικοί είναι μέρος του παιχνιδιού"...

Η απορία που έχω είναι εάν αυτό που γίνεται στην Λιβύη και την Βόρεια Αφρική τους εξυπηρετεί ή όχι.

Και δεν είμαι σίγουρος αν τα δικά μας συμφέροντα εξυπηρετούνται από την Γερμανική κατάληψη της Βόρειας Αφρικής. Δηλαδή, δεν δίνω βουνά ούτε πληρώνω καλώδια για να παίρνουν ρεύμα οι Γερμανοί από την Λιβύη, ιδίως όταν στην διαδικασία με φορτώνουν με άχρηστες σαβούρες για να βγάζουν τα έξοδά τους.

katalytikos είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
όσο το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...