Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πράσινος δακτύλιος? Έξυπνα μέτρα?

Πάλι στο προσκήνιο η πετρελαιοκίνηση των οχημάτων!
Όπως ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Υπουργός ΠΕΚΑ κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το υπουργείο βλέπει θετικά την άρση, καθώς όταν έγινε η απαγόρευση ήταν σωστή, αλλά με την πάροδο του χρόνου η τεχνολογία άλλαξε τα δεδομένα και κατά συνέπεια εξετάζεται το ενδεχόμενο της άρσης.

Για την πετρελαιοκίνηση λέμε ΝΑΙ και έχουμε εξαντλήσει το θέμα με πολλές αναρτήσεις (ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ).
Όμως, όπως διαβάζουμε (ΕΔΩ) οι δηλώσεις είχαν και μια άλλη διάσταση:
¨…Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μαζί με την άρση θα πρέπει να ληφθούν και συνδυαστικά μέτρα όπως εντατικοί έλεγχοι για την ποιότητα των καυσίμων, ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων αλλά και υιοθέτηση του πράσινου δακτυλίου.¨.
Και παρακάτω:
¨..Ο υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε επίσης το ενδεχόμενο άρσης και του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό έχει χάσει τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα και ως μέτρο έχει φτάσει στο τέλος του. Για το λόγο αυτό εξετάζεται ένα πιο έξυπνο μέτρο, όπως είπε ο υπουργός.¨.

Επειδή πλέον έχουμε συνηθίσει με τα κάθε είδους έξυπνα και πράσινα μέτρα, στη μνημονιακή εποχή που ζούμε, εύλογο είναι να διερωτηθούμε:
Μήπως ο πράσινος δακτύλιος και τα έξυπνα μέτρα, θα συνεπάγονται νέα χαράτσια για την κυκλοφορία των ΙΧ, μέσα στην πόλη??

Μακάρι να διαψευστούμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...