Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Όταν η είδηση ¨σερβίρεται¨ μισή!!


Η επιχείρηση της φωτο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση (300.000 ευρώ) στο πρόγραμμα ¨ Πράσινες Υποδοµές 2010¨ !!!





Την Παρασκευή 23/3/2012, διαβάσαμε και ακούσαμε σε όλα τα ΜΜΕ, με την ίδια περίπου διατύπωση, την παρακάτω είδηση μετά και από σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:
¨Μία υπαίθρια χωματερή αστικών και βιομηχανικών αλλά και ιδιαιτέρως επικίνδυνων αποβλήτων εντόπισαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε αυτοψία που διενήργησαν σε μονάδα ανακύκλωσης παλιών οχημάτων στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια και στη θέση Σχοίνεζα. Ο έλεγχος έγινε μετά από πολυήμερη έρευνα και εξέταση αναφορών-καταγγελιών περί παράνομης διαχείρισης αποβλήτων και σε συνέχεια προγενέστερων σχετικών ελέγχων της ΕΥΕΠ. Συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 46 και 43 ετών, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας ανακύκλωσης που εδρεύει στη συγκεκριμένη περιοχή, για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.¨
(Η ταυτότητα της εταιρείας δεν αποκαλύπτεται, μάλλον για λόγους προσωπικών δεδομένων, αλλά φωτογραφίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οπότε με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο την εντοπίζεις πολύ εύκολα.)

Με αυτή την παρουσίαση -προβολή ο αναγνώστης σίγουρα θα αναφωνήσει, μπράβο στο ΥΠΕΚΑ και στις υπηρεσίες του που εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τους ρυπαίνοντες. Και σε όσον αφορά στην αυτόφωρη σύλληψη δεν έχουμε κανένα λόγο να μην συνυπογράψουμε.
Όμως , υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία κατά τη γνώμη μας συνθέτουν και το κυρίως πιάτο της είδησης !!!!
Συνεχίζοντας λοιπόν την διαδικτυακή έρευνα ανακαλύψαμε ότι:
1: Η επιχείρηση αυτή δραστηριοποιείται και στην Βοιωτία και μάλιστα το 2008, μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η τότε Περιφέρεια επέβαλλε πολύ υψηλό πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις.
2: Το 30/12/2010(!!!) με απόφαση του τότε αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η επιχείρηση εντάχθηκε προς χρηµατοδότηση στο πρόγραµµα «Πράσινες Υποδοµές 2010» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Απορία: Το πρόστιμο που είχε ήδη επιβληθεί λήφθηκε υπόψη??
3: Παρά το ιστορικό των.............
παραβάσεων της συγκεκριμένης δραστηριότητας, όλες οι Περιφέρειες της χώρας έχουν εκδώσει άδειες για να μεταφέρει περίπου 150 είδη στερεών αποβλήτων από όλη την Ελλάδα στις εγκαταστάσεις της!!
Δεν διερωτήθηκε κανένας, τόσες πολλές ποσότητες αποβλήτων, τι γίνονται τελικά??  Ας δεχτούμε ό,τι κάθε περιφέρεια μεμονωμένα, δεν ήταν δυνατόν να υποψιαστεί. Όμως, όλες οι άδειες για τη μεταφορά αποβλήτων κοινοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, εκεί γιατί δεν ανησύχησαν???
4: Όπως διαφημίζει στο site της η επιχείρηση έχει πελάτες πολλές δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΡΚΟ κλπ.
5: Στο Βαθύ Αυλίδας, όπως εντόπισε φίλος αναγνώστης, έχουν μετακομίσει και λειτουργούν και άλλες δραστηριότητες και μάλιστα με επιβαρυμένο ιστορικό σχετικά με την υπόθεση εξασθενούς χρωμίου, όπου μεταφέρουν και ¨επεξεργάζονται¨ στερεά απόβλητα , με άδειες των περιφερειών από όλη την Ελλάδα!!
Είμαστε σίγουροι ότι ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε αυτές τις δραστηριότητες, για να μην μπορεί κανείς να ισχυρισθεί επιλεκτικούς  ελέγχους ή αποπροσανατολισμό.

Να θυμίσουμε επίσης ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια ακούσαμε για άλλες 10 τουλάχιστον αυτόφωρες συλλήψεις (θυμηθείτε τα ταψάκια ζαχαροπλαστείων, που κατασκεύαζαν με απόβλητα χαρτοβιομηχανίας κλπ).
Θα ενημερώσουν οι αρμόδιοι εάν η διοικητική και ποινική διαδικασία, για αυτές τις δραστηριότητες, έχει προχωρήσει??

Με τα παραπάνω στοιχεία πιστεύουμε ότι η είδηση είναι πλέον ολοκληρωμένη (..περίπου)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...