Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη είναι παρούσα!!!

Και ¨Πράσινος¨ και με το ¨Μεσοπρόθεσμο¨, ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος!!

Έχετε ήδη διαβάσει τα βασικά σημεία του βιογραφικού του υπηρεσιακού υπουργού περιβάλλοντος και τα οποία είναι:
Γρηγόριος Τσάλτας: Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ιδρυτικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), το οποίο ιδρύθηκε το 2002 στα πλαίσια του Τμήματος διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με στόχο τη προαγωγή της επιστήμης της βιώσιμης ανάπτυξης και την επεξεργασία προτάσεων για τη περιβαλλοντική διακυβέρνηση.
Τα πεδία της ερευνητικής του ενασχόλησης περιλαμβάνουν: πολιτικές και διεθνές δίκαιο της ανάπτυξης, διεθνές δίκαιο και διεθνής πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος, δίκαιο της θάλασσας, ευρωπαϊκές πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, γεωγραφία στις διεθνείς σπουδές.
Να προσθέσουμε ότι από πολύ νωρίς έχει επισημάνει την στρατηγική θέση του Καστελόριζου για την χάραξη της ΑΟΖ.

Ας συμπληρώσουμε όμως και κάποια άλλα:
  • Τον Ιούνιο του 2011, την εποχή που οι Αγανακτισμένοι Έλληνες διαδήλωναν σε καθημερινή βάση στο Σύνταγμα,  συνυπέγραψε τη γνωστή επιστολή των 11 καθηγητών  για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (Θ. Βερέμης, Γ. Τσάλτας, Θ. Κουλουμπής, Μ. Σταθόπουλος κλπ). Αν έχετε αντοχή να την ξαναδιαβάσετε κάντε κλικ ΕΔΩ.
  • Πρόεδρος της ΜΚΟ............ Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών(ΕΚΑΠΕΜ)
  • Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αττικής. Ασχολείται με την Παιδεία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Έχει ιδρυθεί από το 1996 (Φώτο 2: Μέλη του ομίλου όπως εμφανίζονται από μπροσούρα εκδήλωσης του 2006).
  • Ακαδημαϊκός συνεργάτης της ΜΚΟ Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (πρόεδρος της 7μελούς επιστημονικής επιτροπής ήταν ο πρώην Υπουργός Τ. Γιαννίτσης).
  • Πολλές συμμετοχές σε συνέδρια σχετικά με το περιβάλλον, τις κλιματικές αλλαγές, την αειφορία, την ¨πράσινη¨ανάπτυξη, κλπ.
  • Έχει γράψει βιβλίο με θέμα «Διεθνής Κλιματική Πολιτική ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη», την παρουσίαση του οποίου έκανε ο Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ευτύχιος Σαρτζετάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Φώτο 2: Μέλη του ομίλου  2006

Συμπέρασμα:
H πράσινη ανάπτυξη είναι εδώ.
Οπότε, τα πράσινα ¨ορφανά¨ της κας Μπιρμπίλη και του κου Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ, ας μην αγωνιούν για τις καρέκλες τους.  Θα συνεχίσουν σίγουρα ανενόχλητοι το … έργο τους !!!
 (Για το δίκτυ προστασίας που έχει απλωθεί θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση)

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

αν το κριτήριο του να πλησιάζεις την Καρέκλα είναι να είσαι Πράσινο Λαμόγιο, τότε, μόνο Πράσινα Λαμόγια πλησιάζουν την καρέκλα.

Από τις εκλογές δεν κατάλαβαν οι Γερμανοί ότι κάπου τους βαρεθήκαμε, ή μας λένε ότι δεν έχει σημασία τι πιστέυουμε εμείς, σημασία έχει τι θέλουν αυτοί.

Κατά τα λοιπά φοβούνται μην δήθεν βγει ο Τσίπρας, αλλά βάζουν καραγκιοζάκια σαν τον Μηλιό του ΑΚΕΠ να συσπειρώνουν την ΝΔ-Πασόκ.

katalytikos είπε...

Μήπως οι ίδιοι φοβούνται να αναλάβουν την κυβέρνηση και άρχισαν τις αρλούμπες για να παραμείνουν δεύτερο κόμμα???

Ανώνυμος είπε...

Και να ήταν μόνο οι πρασινάδες!
Τόσο απλό, αλλά και τόσο σύνθετο!

http://www.anthropos.gr/show_mko.asp?Id=1702
Μάλλον συνωνυμία είναι το άλλο στο Μαρούσι.
http://www.unesco.gr/site/content/blogsection/0/40/

http://www.ekepek.gr/attachments/article/25/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%20%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3%20%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%9D%20&%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.pdf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...