Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

AMPER ALERT: Εξαφάνιση του ¨helios¨ !



Μετά τη σύσταση της επιτροπής  συντονισµού  (Steering  Committee) για την προώθησης και υλοποίησης του προγράµµατος «ΗΛΙΟΣ», ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την εξέλιξη του προγράμματος !!!
Κόσμος πάει κι έρχεται στα κέντρα των αποφάσεων (κυρίως στη Γερμανία) για την επίλυση της κρίσης και για το πρόγραμμα αυτό δεν γίνεται καμιά αναφορά.
Σιγήν ιχθύος!!!
Να θυμίσουμε ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε στις 3/5/2012  (προεκλογική περίοδος) και συμμετέχουν σε αυτή και υπάλληλοι του Υπουργείου περιβάλλοντος της Γερμανίας, όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ.
Πέρασαν ήδη 4 μήνες και δεν έχουμε μάθει κάτι σχετικό με τις εργασίες της επιτροπής, αλλά ούτε και για την πρόοδο και την πορεία του έργου των  συµβούλων, Guggenheim Capital στους οποίους ανατέθηκε το έργο χρηµατοοικονοµικού συµβούλου για την υλοποίηση του προγράµµατος .
Όχι βέβαια ότι εμείς πιστεύουμε ότι το helios θα μας λύσει τα προβλήματα, αλλά όπως και να το κάνουμε μετά από τόση προβολή, το σχετικό ¨θάψιμο¨ μας προβληματίζει.

Αντίθετα με τα παραπάνω, για τους......
υδρογονάνθρακες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.
 Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθές η Νορβηγική Petroleum Geo-Services (PGS) επιλέχθηκε για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης, με απώτερο στόχο να προκηρυχτεί γύρος παραχωρήσεων στις περιοχές αυτές στα μέσα του 2014.
Να ευχηθούμε ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

Όμως, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα, σας συνιστούμε να διαβάσετε και το άρθρο από το defencenet.gr με τίτλο: ¨ΑΠΟΙΚΙΑ: Παίρνουν τα κοιτάσματα με ένα απλό άρθρο στην δανειακή σύμβαση! ¨, στο οποίο αναγράφεται:
¨Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου 2011 ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. ….¨.
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

Λογικά, ξέρουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο κοινό. Αν λοιπόν θέλουν να αρπάξουν (και αυτό μόνο θέλουν) είναι ευκολότερο να αρπάξουν αυτό που δεν συνηθίσαμε να έχουμε, δηλαδή υδρογονάνθρακες. Άντε και κανένα ακίνητο. Αλλά και η ησυχία δεν σημαίνει ότι τα λαμόγια δεν δουλέυουν. Ο πόλεμος στα μικρά φ/β μπορει να είναι για να απελευθερωθούν λεφτά (από τον καταναλωτή) για τα μεγάλα.

Ούτως ή άλλως, απάτη είναι, αλλά προτιμώ να με κλέβει ντόπιος επιτήδειος, από το να με κλέβει αλλοδαπός (ο ντόπιος όλο και θα αφήσει κανένα φράγκο μέσα, ο ξένος τα παίρνει και φεύγει).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...