Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ¨ισοδύναμη¨ σοσιαλκομουνιστοφιλελεύθερη πρόταση


Ενώ το νέο πακέτο μέτρων οριστικοποιείται προσεχώς, μένει μόνο το περιτύλιγμα, είπαμε να ασχοληθούμε λίγο με την έννοια των ¨ισοδυνάμων¨ (..τρομάρα τους).
Διευκρινίζουμε εξ αρχής ότι δεν πιστεύουμε ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, αλλά δεν συμφωνούμε επίσης, από τη στιγμή που μας το φόρεσαν, με την λογική των υφεσιακών μέτρων.
Λέμε, αν για παράδειγμα, μας έβαζαν με το μαχαίρι στο λαιμό να σχεδιάσουμε ένα ισοδύναμο μέτρο για να γλυτώσουν χαμηλοί μισθοί και συντάξεις π.χ δημόσιο τομέα, θα το σχεδιάζαμε κάπως έτσι:

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για ανώτατο πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις, που ποτέ όμως δεν έγινε πράξη. Πάντα αφήνουν ένα παραθυράκι και, πως διάολο γίνεται, όλοι καταφέρνουν να περνούν μέσα από αυτό.

Τα βασικά σημεία της ισοδύναμη πρότασής μας, η οποία υπό κανονικές συνθήκες (Κ.Σ) είναι πράγματι λαϊκίστικη, αλλά σε συνθήκες ¨πολέμου¨, όπως ¨εμφανίζονται¨ οι σημερινές, φαντάζει λυτρωτική, με μεγάλες πιθανότητες αποδοχής και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, είναι τα .............
παρακάτω:

1: Αφορά σε εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και σε συνταξιούχους του στενού και ευρύτερου δημόσιο και στους οποίους το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ για εργαζόμενους και 30.000 για συνταξιούχους.

2: Κανένας μισθωτός με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι, μετακλητοί, διορισμένοι κλπ) σε δημόσιο στενό ή ευρύτερο, ΔΕΚΟ, εταιρείες του δημοσίου εισηγμένες ή μη και γενικά όσοι μισθοδοτούνται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην παίρνει παραπάνω από 2500 ευρώ (καθαρά) με όλα τα επιδόματα, βοηθήματα, πρόσθετα, υπερωρίες, δημόσιες σχέσεις, αποζημιώσεις κλπ κλπ. Το αντίστοιχο ποσό για τους συνταξιούχους να είναι 2000 ευρώ καθαρά.
3: Σε αυτή την κατηγορία ενδεικτικά ανήκουν πρώην και νυν:
Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι Δημοκρατίας, Βουλευτές, Υπουργοί, Γραμματείς και Φαρισαίοι, Ανώτατοι Δικαστικοί, Πρόεδροι Δημόσιων Φορέων, Συνδικαλιστές, Ανεξάρτητες Αρχές, Σώματα Επιθεώρησης, Γενικοί, Βοηθοί Γενικών, Πανεπιστημιακοί, Γιατροί, Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ κλπ, Διευθυντές, Διπλωμάτες, Πρέσβεις, Παρατρεχάμενοι, Σύμβουλοι, Πρόεδροι εισηγμένων και μη εταιρειών, Δεσπότες, Δήμαρχοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις  κλπ κλπ, δεκάδες χιλιάδες ο αριθμός!
Μην πείτε ότι αυτό δεν επαρκεί!! Ας δοθούν τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και τότε θα τρίβουμε τα μάτια μας. Μόνο στη Βουλή, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας σήμερα, είναι περισσότεροι από 2000.
4: Σε περιπτώσεις δυο εργαζόμενων ή συνταξιούχων στο δημόσιο θα λαμβάνουν το 70% του αθροίσματος συνολικά.
5: Οι εργαζόμενοι εις την αλλοδαπή μόνο τον ένα μισθό!!
6: Λίγες εξαιρέσεις για πολύτεκνους, αρρώστους.
7: Να  ισχύσει μέχρι να περάσουμε τον κάβο και μετά με λογική, μελέτη και ψυχραιμία, ας αποκατασταθούν οι αδικίες.

Θα δημιουργηθεί βέβαια το παράδοξο εργαζόμενος στη ΔΕΗ και ο Πρωθυπουργός να έχουν τον ίδιο μισθό. Εντάξει , αλλά αυτό και άλλα τρελά, σε πολλές περιπτώσεις ισχύουν και σήμερα.
Και φυσικά να συνεχισθεί η αναδιοργάνωση, αξιολόγηση, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα χωρίς απολύσεις και πάνω απ όλα,  ανακάλυψη λαμογίων και δήμευση περιουσιών που δεν δικαιολογούνται!!

Οι θετικές επιπτώσεις τις πρότασης μας:
-      Θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου
-      Δεν πρόκειται να πεινάσουν αυτοί που τους αφορά το μέτρο
-      Δεν θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις
-      Δεν είναι υφεσιακό μέτρο διότι τα πάνω από 2000 ευρώ, έτσι κι αλλιώς δεν πηγαίνουν στην κατανάλωση.

Φίλοι
Να δούμε να διαδηλώνουν Βουλευτές, golden boys, Πρόεδροι, κλπ και αμάν!!!

Σιγά μην κάνουν κάτι τέτοιο!!!
Αφού αυτοί, που τάχαμου προσπαθούν να μας βγάλουν από την κρίση, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!!

Σε κάθε περίπτωση,
η σοσιαλκομουνιστοφιλελεύθερη αυτή πρόταση δεν είναι και τόσο ουτοπική!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...