Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΩΠΟΣ: Άρχισαν τα όργανα!!!

Τρία χρόνια φωνάζουμε σε όλους τους τόνους για το μεγάλο πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ και την προσπάθεια παραπλάνησης και συγκάλυψης, που επιχειρείται από την πρώτη μέρα της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ και τώρα για πρώτη φορά τα  ΜΜΕ ανακάλυψαν ότι  «Δεν έκαναν τίποτα για τον Ασωπό»
Όμως, το ενδιαφέρον στοιχείο κρύβεται στις παρακάτω παραγράφους:

¨ …..Τη διαπίστωση κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού (ΙΤΑΠ), που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου και την τιμωρία των υπαιτίων, επικρίνοντας την πολύχρονη αδράνεια αλλά και την αναβλητικότητα του ΥΠΕΚΑ ακόμη και σε σωστά μέτρα που εξαγγέλθηκαν αλλά έμειναν (δυστυχώς) μόνο στα χαρτιά.
Αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι στάθηκε η σύνοψη των συμπερασμάτων από την ομάδα εργασίας που είχε συστήσει η τέως ειδική γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, προ μηνών, κάνοντας λίγες μέρες πριν από την απομάκρυνσή της από το υπουργείο (αρχές Αυγούστου) έναν απολογισμό της Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού για την υλοποίηση των μέτρων για την περιοχή.
Το ύφος αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΙΤΑΤ αποτυπώνει τις έντονες διαφωνίες που υπήρξαν ως προς τις διαπιστώσεις της επιτροπής αλλά και τη ρήξη των παραγόντων των Οινοφύτων με την πρώην γενική γραμματέα, παρότι οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στενά στο παρελθόν…..¨

Μα τι μας λέτε τώρα!!!!
Από τα χαμόγελα και τα ......
πανηγύρια, για την έλευση των ¨πράσινων¨ τον Οκτ. 2009,  περάσαμε στις καταγγελίες??
Πραγματικά αδυνατούμε να τους παρακολουθήσουμε αφού στην επιτροπή, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, συμμετείχε και το ΙΤΑΠ (Σχετική μας ανάρτηση: Εκπρόσωποι των εταιρειώνπου κατηγορούνται για τη ρύπανσή του, συμμετέχουν σε επιτροπή του ΥΠΕΚΑ.)
Και κάτι ακόμη
Η πρώην Ειδική Γραμματέας και το ΙΤΑΠ  όχι μόνο ¨…. συνεργάστηκαν στενά στο παρελθόν¨, αλλά όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του ΙΤΑΠ ανήκει στους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ!!!!

Φίλοι αναγνώστες.
η τελευταία ελπίδα για την λύση στην τραγωδία του Ασωπού είναι η δικαιοσύνη. Εκεί μόνο θα αποκαλυφθούν οι ένοχοι, θα λάμψει η αλήθεια , θα προσδιορισθούν η έκταση του προβλήματος και οι επιπτώσεις και ίσως να δρομολογηθούν οι πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα, που αφορά στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την έναρξη της δίκης του Ασωπού στις 31/10/2012, θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...