Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Ε.Ε απαγορεύει τις ηλεκτρικές σκούπες με ισχύ μεγαλύτερη από 1600 watts !!!

Ετοιμαστείτε για σκούπα και φαράσι!!!!

¨Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα πωλούνται στα κράτη μέλη της Ε.Ε ηλεκτρικές σκούπες με ισχύ μεγαλύτερη από 1600 watts. Από το 2017 το όριο ισχύος θα μειωθεί στα 900 watts¨
Αυτό γράφει η Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Η ρύθμιση αυτή πέρασε πολύ ήσυχα στις Βρυξέλλες πριν από μερικές εβδομάδες, στα πλαίσια τροποποίησης της οδηγίας για τον οικολογικό σχεδιασμό , χωρίς φυσικά την ενημέρωση του κοινού.

Δεν σκέφτηκαν ότι μικρότερης ισχύος ηλεκτρικές σκούπες θα σημαίνει ότι οι νοικοκυρές (…και σύζυγοι) θα πρέπει να δαπανήσουν διπλάσιο χρόνο για να καθαρίσουν το σπίτι , οπότε αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κατανάλωση περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας.
Όλα αυτά βέβαια στα πλαίσια του green life!!!

Είναι όμως....
έτσι??
Οι γερμανικές βιομηχανίες που κατασκευάζουν ηλεκτρικές σκούπες έχουν ήδη προσαρμοσθεί εκτός από μια την Vorwerk, η οποία και αντέδρασε στη νέα ρύθμιση.
Βέβαια, η κα Μέρκελ όταν συζητήθηκε η μείωση του CO2 από τα αυτοκίνητα, δηλαδή της κατανάλωσης καυσίμου, δεν το δέχθηκε διότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ήταν έτοιμες!!!
Για να καταλάβετε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ε.Ε.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα ράφια.
Σε αυτό το στάδιο η Ε.Ε θεωρεί ότι μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο μικρής ισχύος συσκευές.

Όλα για το καλό μας. ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...