Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πενταμελής επιτροπή με 7 μέλη!!!

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός ΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει τη σύσταση και συγκρότηση ¨… Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για την προετοιμασία και τον  επιχειρησιακό  σχεδιασμό  των  ενεργειών  που  απαιτούνται  για  το  Εθνικό  Σύστημα  Προστατευόμενων Περιοχών και την Προστασία της Φύσης¨.

Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αρ. πρωτ. 309/27-9-2013 με το παρακάτω κείμενο.

Διαβάστε το!!!
¨ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α.  Τη  σύσταση  και  συγκρότηση,  στο  Υπουργείου Περιβάλλοντος,  Ενέργειας  και  Κλιματικής Αλλαγής, Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), αποτελούμενης από πέντε (5) μέλη.
………………………
Δ. Η Ο.Δ.Ε. θα....
αποτελείται από: 

1. Τον Παναγιώτη Δημόπουλο του Διονυσίου, Βιολόγο, Καθηγητή Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως Συντονιστή της Ο.Δ.Ε..
2. τη Φωτεινή Στεφανή του Αλεξάνδρου, Τοπογράφο Μηχανικό-Πολεοδόμο-Χωροτάκτη, Συνεργάτη ΓΓ ΥΠΕΚΑ, ως μέλος.
3. τον Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο του Νικολάου,  Δρ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ως μέλος.
4. τη  Μόνικα Σκαλτσά του Κωνσταντίνου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-Πολεοδόμο-Χωροτάκτη Προϊσταμένη Τμήματος Φυσικού Περιβάλλοντος, ως μέλος.
5. την Ελένη Τρύφων του Αθανασίου,  Δρ. Θαλάσσιας Βιολογίας,  στέλεχος Τμήματος Φυσικού Περιβάλλοντος, ως μέλος.
6. τη Χρυσούλα Κούρτελη του Νικολάου, Δρ. Χημικό Μηχανικό, Προϊσταμένη ΕΥΣΠΕΔ, ως μέλος.
7.  την  Ελπίδα  Καραδήμου  του  Νικολάου, Βιολόγο  M.Sc.  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ως μέλος.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ¨

Δηλαδή πενταμελής επιτροπή με επτά μέλη!!!!!

Για την επιτροπή αυτή διαβάστε επίσης και ένα χαρακτηριστικό άρθρο που δημοσίευσε ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

¨Ότι πείτε κ. Διοικητά!
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ΥΠΕΚΑ. Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου έκτρωμα δια χειρός Σταύρου Καλαφάτη, που ξεπατώνει το Σύνταγμα και τη δασική νομοθεσία, ο Γιάννης Μανιάτης προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) για την προετοιμασία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται για το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών και την Προστασία της Φύσης.
Για να το κάνουμε πιο λιανά την ίδια στιγμή που πολύτιμες κατηγορίες δασών και δασικών εκτάσεων, όπως οι παραθαλάσσιες, οι παραλίμνιες και όσες βρίσκονται εντός περιοχών Natura, δεν θα προστατεύονται πια από χρήσεις που μέχρι σήμερα απαγορεύονταν σε αυτές, συγκροτείται Ομάδα που θέτει «ως προτεραιότητα την προστασία της φύσης και το σχεδιασμό της λειτουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων περιοχών στην υπηρεσία των πολιτών και στο πλαίσιο των εθνικών προτεραιοτήτων και υποχρεώσεων».
Ποιο λόγο ύπαρξης έχει μια Ομάδα που συντονίζει και θα παρακολουθεί την εφαρμογή των πολιτικών και σχεδιασμών του ΥΠΕΚΑ για την προστασία της φύσης όταν από το ίδιο το υπουργείο βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του σχεδίου νόμου για τα δάση,  όπως σημειώνει ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτE Μιχάλης Δεκλερής, «η πλέον απροκάλυπτη και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος και της Νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία των δασών στην ιστορία του Ελληνικού κράτους»;
Όπως λένε και στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ… ή συντονιστείτε ή κόψτε την πλάκα.¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...