Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΩΠΟΣ: Μετά την απόφαση έσκασαν μύτη οι καιροσκόποι, οι ιδιοτελείς και οι σπεκουλαδόροι!!!

Οι τακτικοί επισκέπτες του blog γνωρίζουν ότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας, που έχει αναδειχθεί - αναλυθεί σε πολύ μεγάλη έκταση μέσα από τις σελίδες μας, είναι αυτό του ΑΣΩΠΟΥ.

Στο διάστημα της απουσίας μας αυτό το καλοκαίρι, ένα από τα σημαντικά που συνέβησαν, ήταν και η έκδοση της απόφασης του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θήβας στις 10 Ιουλίου για τις 15 βιομηχανίες, οι οποίες είχαν κατηγορηθεί για την ρύπανση του Ασωπού.

Σημειώστε ότι το κατηγορητήριο της δίκης βασίσθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους ελέγχους και τα ευρήματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2007, δηλαδή πριν την έλευση της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ και πριν από τα ¨…χαμόγελα για τον Ασωπό¨ της κας Μπιρμπίλη και του …καταπράσινου επιτελείου της.

Εννιά μήνες κράτησε η ακροαματική διαδικασία (από τον Οκτ. 2013)και όλο αυτό το διάστημα είχε επιβληθεί ,άγνωστο από ποιους, σιωπή ασυρμάτου στα ΜΜΕ. Ακόμη και η απόφαση ....
αγνοήθηκε από τα μεγάλα ΟΙΚΟ-ΜΜΕ , τα οποία το διάστημα 2007 -2009, όπως θυμόσαστε, σε καθημερινή βάση κατακεραύνωναν τους τότε …κακούς Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Δεν θα κρίνουμε την απόφαση, η οποία ήταν καταδικαστική για τις 7 από αυτές τις δραστηριότητες, αν και νομίζουμε ότι μάλλον στα ¨μαλακά έπεσαν¨ , αλλά έχουμε να υπογραμμίσουμε κάποια γεγονότα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί και προέκυψαν από το δικό μας ρεπορτάζ ρωτώντας ανθρώπους, που παρακολούθησαν τη δίκη.

Μετά την απόφαση έσκασαν μύτη τοπικοί αρμόδιοι, παράγοντες, κλπ με δηλώσεις του στυλ ¨…μετά από τις δικές μας ενέργειες¨!!!!
Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν, τι συνέβαινε στην περιοχή, αλλά κάποιοι ακόμη και στη  δίκη ακολούθησαν το ίδιο motto όπως ¨…εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, ρωτείστε τους τότε Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ¨!!!
Σχόλιο: Ελληνική παροιμία ¨Βγήκαν και το τζίτζιφα, παρίσταναν τα φρούτα!!!¨

Περίεργη συμπεριφορά αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιών!!!
Μάρτυρες κατηγορίας δεν προσήλθαν να καταθέσουν!!!
Γιατί …εξαφανίσθηκαν και ποιοι τους …εξαφάνισαν από την ακροαματική διαδικασία, η οποία τελικά στηρίχθηκε σε κάποιους ¨τρελούς¨ Επιθεωρητές του 2007 και οι οποίοι υπερασπίσθηκαν, όχι μόνο την δουλειά τους, αλλά και προσπάθησαν να δώσουν την πραγματική εικόνα του σοβαρού αυτού προβλήματος???
Σχόλιο: Τι ρωτάμε τώρα…. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ένα τελευταίο που αφορά συλλόγους, οργανώσεις, κλπ της περιοχής, οι οποίοι δικαίως αγωνίζονται χρόνια τώρα για να δοθεί λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν όλη την ακροαματική διαδικασία.
Δεν είδαμε σε καμιά ανακοίνωση ένα ευχαριστώ ή έστω μια μικρή αναφορά σε αυτούς που πραγματικά στήριξαν και συνέβαλλαν ουσιαστικά στην έκδοση αυτής της καταδικαστικής απόφασης. Θυμίζουμε παράλληλα ότι πολλοί από αυτούς είχαν πέσει θύματα απίστευτης συκοφαντικής δυσφήμισης την περίοδο 2007 – 2009 μέσα από γνωστά ΟΙΚΟ – ΜΜΕ.

Φίλοικαι Φίλες
Η υπόθεση του Ασωπού δεν τελειώνει με αυτή την απόφαση!!!
Το πρόβλημα υφίσταται και σήμερα, είναι πολύ σοβαρό γιατί αφορά στην υγεία!!
Αυτή η δίκη αφορούσε στην παραγωγή αποβλήτων, μένει όμως να μάθουμε πως και από ποιους διακινήθηκαν και πού διατέθηκαν τελικά οι χιλιάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων!!!
Ας μην ελπίζουν λοιπόν κάποιοι ότι μπορεί να ξεχασθεί!!!

Να θυμίσουμε, σε όσους δεν έχουν δει την απόφαση ότι κρίθηκαν ένοχοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των παρακάτω εταιρειών και τους επιβλήθηκαν οι εξής ποινές:
 1) Aluminco Α.Ε.: φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000,00 ευρώ
2) ICR Ιωάννου Α.Ε.: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
3) Γαλβανιστήρια Ελλάδας Α.Ε.: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
4) Viometale Α.Ε.: φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 15.000,00 ευρώ
5) Βαφική Α.Ε.: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000,00 ευρώ
6) Ε.Α.Β. Α.Ε.: φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 20.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
7) BLK Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...