Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία 4.000.000 πολιτών !!!Φεύγουν και δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία 4.000.000 κατοίκων της πρωτεύουσας !!!


Στο βωμό των τελευταίων εξυπηρετήσεων, γνωρίζοντας ότι στις 26/1/2015 θα αποτελούν παρελθόν, με απόφαση (την παραμονή των Χριστουγέννων !!!!) που υπογράφεται από τους  Υπουργούς Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών κ.κ Βορίδη, Ταγαρά και Ντινόπουλο αντίστοιχα, τροποποιούν – καταργούν – τις διατάξεις που ίσχυαν από το 1984 για την προστασία ζωνών στις λεκάνες απορροής Μόρνου, Εύηνου, Υλίκης, Παραλίμνης, Μαραθώνα, που αφορούν στην ύδρευση της Αθήνας.

·       Μειώνουν αποστάσεις από τις λίμνες, για ίδρυση ρυπαινουσών δραστηριοτήτων
·       Νομιμοποιούν τις μέχρι σήμερα παρανομίες (Λειτουργία ΧΑΔΑ, Βιολογικών, βιομηχανικών - βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,κλπ)
·       Αυξάνουν το είδος και την κινητήρια ισχύ των υπό ίδρυση δραστηριοτήτων
·       Επιτρέπουν την ίδρυση δραστηριοτήτων … αναψυχής

Και όλα, όπως ...
ισχυρίζονται, για τη διασφάλιση της υγείας !!!

Να ρωτήσουμε:
Με βάση ποιά τεχνικά στοιχεία και συμπεράσματα μελετών, κρίνετε ότι θα πρέπει να ελαστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις της ισχύουσας υγειονομικής διάταξης???
Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση???
Ποιες είναι οι απόψεις της ΕΥΔΑΠ??? Υπάρχει σύμφωνη γνώμη???

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, επικαλούνται εισήγηση της αμαρτωλής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και μεταξύ τους επικοινωνία μέσω mail !!!!

Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση να επανεξετάσει αυτές τις ρυθμίσεις, να ελέγξει τα πραγματικά κίνητρα και να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους!!!

Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις ΕΔΩ

Η αρχική υγειονομική διάταξη, για να συγκρίνετε, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...