Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Προς Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ): ΠΡΟΣΟΧΗ στο ¨ΠΡΑΣΙΝΟ¨ κατεστημένο !!!

Με στόχο να βοηθήσουμε τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ και με όλη την καλή διάθεση, προτείνουμε να εξετάσουν έστω, τα παρακάτω :

Τα γράφαμε και το 2012, αλλά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αντί να διαλύσει τους μηχανισμούς διαπλοκής της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης, τους κάλυψε και τους ενίσχυσε, με αποτέλεσμα το φαγοπότι της διαπλοκής (εις υγεία των κορόιδων) να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα !!!

Αρκεί μια επαφή με ¨υπηρεσίες¨ του ΥΠΑΠΕΝ για περιβαλλοντική αδειοδότηση ή για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ ή για μια απλή καταγγελία - αίτηση κλπ, για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει. Ο νέος Υπουργός ΠΑΠΕΝ θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πλήρης διάλυση και οργάνωση από την αρχή είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά επιβεβλημένη!! Μέσες λύσεις, συμβιβασμοί και σταδιακές υλοποιήσεις δεν χωρούν!! Το σύστημα ΥΠΑΠΕΝ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του!! Δεν εννοούμε φυσικά τους απλούς εργαζόμενους, αλλά τη στελεχιακή δομή και οργάνωση, που επέβαλλε η ¨πράσινη ανάπτυξη¨ για να βολέψει  και να ¨εξυπηρετήσει¨.

Ειδικότερα θέματα:
-      Η ¨κλιματική αλλαγή¨ θα πρέπει να λάβει τη διάσταση που πρέπει. Ναι στην τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο, αλλά μέχρι εκεί. Κραυγές του στυλ, μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% ή 70% δεν έχουν νόημα. Υποστηρίζουμε σαν χώρα τις όποιες δεσμεύσεις –μειώσεις ανθρωπογενών εκπομπών των ρύπων του ¨θερμοκηπίου¨, με βασική όμως προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλα τα κράτη και όχι όπως το πρωτόκολλο του ΚΥΟΤΟ, το οποίο δεν υπέγραψαν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί και καταναλωτές ενέργειας!!

-      Η ενέργεια είναι ο κινητήριος αναπτυξιακός μοχλός και.....

δεν νοείται  να μείνει στα χέρια ¨οικολογούντων¨!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς κατάντησε η ΔΕΗ στα χρόνια της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ανάπτυξης. Είναι αναγκαίο με εθνικά κριτήρια, μακριά από επιταγές ξένων και ντόπιων συμφερόντων και με  σοβαρές μελέτες να αποφασίσουμε πιο είναι το βέλτιστο ενεργειακό μίγμα για τη χώρα μας. Φυσικά, τα fit in tarrifs, οι άμεσες και έμμεσες επιχορηγήσεις για τις ΑΠΕ, πρέπει να αναθεωρηθούν (καταργηθούν) ριζικά και άμεσα, με παράλληλη τροποποίηση των καταστροφικών νόμων Μπιρμπίλη για το φυσικό περιβάλλον.

-      Διάλυση ολοκληρωτική των υπηρεσιών του ΥΠΑΠΕΝ και επαναδιοργάνωση – επανασύσταση με νέο οργανόγραμμα, μετά από έρευνα του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των υπαλλήλων ή τουλάχιστον όσων είχαν εμπλακεί σε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ελέγχους, χρηματοδοτήσεις, εντάξεις ¨πράσινων¨ έργων στο ΕΣΠΑ  κλπ. Κατάργηση επίσης όλων των  ¨ειδικών¨ Γραμματειών, ¨ειδικών¨ υπηρεσιών, ¨ειδικών¨ γραφείων, που δημιουργήθηκαν μόνο για να βολέψουν και να … εξυπηρετήσουν. Άμεση αντικατάσταση όλων των συμβουλίων οργανισμών και φορέων.

-      Έλεγχο όλων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για μελέτες, συμβούλους και ¨πράσινα¨ προγράμματα, που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια και αναμόρφωση του ΕΣΠΑ με στόχευση αποκλειστικά σε ΕΡΓΑ!!!

-      Αποκλεισμό των ΜΚΟ από θέματα διοίκησης. Η γνώμη τους να ακούγεται και να λαμβάνεται υπόψη, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοί που θα καθορίζουν και την πολιτική.

-      Αναμόρφωση – αναδιοργάνωση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με υπαγωγή στις περιφερειακές διοικήσεις, αποκτώντας παράλληλα και ουσιαστικές αρμοδιότητες.

-      Περιορισμένος αριθμός συμβούλων, οι οποίοι το μόνο που θα έχουν να κάνουν, είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης των πολιτικών, χωρίς να υποκαθιστούν τη διοίκηση.

και
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ¨ΟΙΚΟ ΜΜΕ¨ !!!


Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι το σοβαρότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας είναι αυτό του εξασθενούς χρωμίου, λόγω και των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.!! Ας αναζητηθούν σε πρώτη φάση τα ¨καταχωνιασμένα¨ στοιχεία και να σταλούν άμεσα στη δικαιοσύνη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...