Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Νηστεία¨ και στις προεκλογικές εξαγγελίες ???

Η ισορροπία του φόβου πρέπει άμεσα να παραχωρήσει τη θέση της στην ισορροπία της αλήθειας και της εμπιστοσύνης

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την απόφαση του Eurogroup, σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα στην διαπραγμάτευση, παρά τις αντίθετες απόψεις ακόμη και ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλογιστούμε και συγκρίνουμε παράλληλα, με το ¨θέατρο διαπραγμάτευσης¨ της τελευταίας πενταετίας.

Το βασικό κέρδος της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι κέρδισε χρόνο και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό ήταν και το μόνο που θα μπορούσε να κερδίσει κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Φυσικά, οι περισσότεροι το υποψιαζόμαστε ή το φανταζόμαστε όταν ψηφίζαμε στις 25/1/2015, από τη στιγμή που τα δάνεια των δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν ήδη σφικτή θηλιά στο λαιμό μας.
Ο Ουγκώ είχε ...
πει: ¨ Το δάνειο είναι η αρχή της σκλαβιάς, ακόμη χειρότερο και απ' τη σκλαβιά, γιατί ο δανειστής είναι πιο σκληρός από τον δουλοκτήτη. Είναι ιδιοκτήτης της αξιοπρέπειάς σας και μπορεί όποτε θέλει να την πληγώσει θανάσιμα.¨.

Αφού ευχηθούμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και προς όφελος της χώρας η διαπραγμάτευση, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε και τα παρακάτω:
Ο λαός με την αλήθεια και όχι επικοινωνιακά κόλπα, μπορεί να αποδεχθεί μια αναβολή ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών και να σας δώσει χρόνο για την υλοποίησή τους !!!
Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε ότι :
1: Για την ώρα, βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πολυλογούν αερολογώντας με την κεκτημένη προεκλογική ταχύτητα.
Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι ¨ Αυτοί που μιλούν πολύ δεν έχουν τίποτα να πουν ¨, και ¨ Μην λες ποτέ σου μεγάλα λόγια, αν δεν είσαι ικανός να πραγματοποιήσεις τουλάχιστον τα μισά από εκείνα που λες.¨.

2: Προχωρήσετε τουλάχιστον τις υποσχέσεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, γιατί ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα !!!
Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι επαρκής και ικανή συνθήκη – απόδειξη κυβερνητικής στήριξης, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτοί που στα λόγια τώρα παρέχουν στήριξη, την ίδια ώρα σήκωναν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες πριονίζοντας έτσι τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης.
Για να αποδείξετε πως διαφέρετε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πρέπει να δράσετε αμέσως όσον αφορά στους νταβατζήδες, εργολάβους, διαπλεκόμενους, λαμόγια, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και σε τομείς όπως τα ΜΜΕ, την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη, τα δημόσια έργα, το ΕΣΠΑ, κλπ.
Δάνεια, επιχορηγήσεις, αδειοδοτήσεις, επιδοτήσεις, προμήθειες, συμβάσεις, να ερευνηθούν άμεσα !!!

Φίλες και φίλοι
Σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις, κυρίως σε θέματα ΑΠΕ και ¨πράσινης¨ ανάπτυξης, έχουμε αναδείξει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ελπίδα κάποιοι αρμόδιοι να παρέμβουν και να βάλουν επιτέλους τέλος στο φαγοπότι, που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...