Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΣΩΠΟΣ: Το ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ¨ του ΥΠΑΠΕΝ συνεχίζει το θάψιμο !!!

Οι κυβερνήσεις της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης , με τα ¨πράσινα μπουμπούκια¨ που τοποθέτησαν σε όλες τις θέσεις κλειδιά στα συναρμόδια υπουργεία, διέλυσαν κάθε έννοια περιβαλλοντικού ελέγχου με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της διάλυσης της υπηρεσίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Αλλά δυστυχώς και οι νέοι ¨πράσινοι – οικολόγοι¨ του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) φαίνεται να συνεχίζουν στο ίδιο δρόμο.

Πριν λίγες ημέρες ο Αν Υπουργός ΠΑΠΕΝ …ανακάλυψε τα αίτια της σοβαρής ρύπανσης του Ασωπού δηλώνοντας:
¨Δραματικό παράδειγμα πλημμελών ελέγχων είναι η περίπτωση του Ασωπού.¨  !!!
Και άντε να δεχθούμε σαν μια από τις αιτίες της ρύπανσης την έλλειψη ελέγχων. Όμως γιατί απέφυγε  έστω και μια αναφορά για τα ουσιαστικά αίτια της ρύπανσης του Ασωπού???
·       Κουβέντα για τους ρυπαίνοντες !!!!!!!!!!!
·       Μούγκα για τους διαχειριστές τοξικών αποβλήτων !!!!!!!!!!!!
·       Σιωπή για τη χωροθέτηση χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές !!!!!!!!!!!
·       Αφωνία για το νομοθετικό πλαίσιο της τελευταίας πενταετίας, όταν αλώνιζαν τα  ¨πράσινα¨- ¨οικολογικά¨ αδέλφια με μοναδικό στόχο το θάψιμο της αλήθειας, αφού όλοι ήταν χωμένοι μέχρι τα μπούνια στο έγκλημα του Ασωπού, κλπ, κλπ, κλπ

Και συνέχισε ...
στα πλαίσια της ίδιας ομιλίας του.
¨Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι τακτικοί και περιοδικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα από 100 ανθρώπους δεν γίνεται. Ούτε οι 75 προσλήψεις για όλο το υπουργείο φέτος (που καμία δεν είναι στον τομέα ελέγχου) θα έλυναν το πρόβλημα. Φέτος λοιπόν θα πορευτούμε με αυτή την πραγματικότητα, που βρήκαμε. Αλλά έχετε βαρύτατες ευθύνες κύριοι που αποδομήσατε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάνοντας δώρο στην ασυδοσία!¨

Μα δεν σας είπε κανένας ότι το κόμμα σας τυφλωμένο μάλλον από την πολύ  ¨πράσινη¨ ανάπτυξη επιδοκίμαζε και χειροκροτούσε όταν ο ΓΑΠ – ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με βάση το νόμο Ν. 4014/2011  παρέδωσε τους ελέγχους στον ιδιωτικό τομέα ???
Δεν έχετε τίποτα να πείτε γι αυτό ή μήπως συμφωνείτε ο έλεγχος να παραδοθεί στους ιδιώτες, δηλαδή ουσιαστικά στους ίδιους τους ρυπαίνοντες, γνωρίζοντας φυσικά πώς λειτουργεί το σύστημα των συγκοινωνούντων δοχείων βιομηχάνων – μελετητών – ιδιωτών ελεγκτών ???

Και τελικά, πού είσαστε ¨οικολόγοι – πράσινοι – μπλε – κλπ¨ την μνημονιακή πενταετία των έργων και ημερών της …πράσινης ανάπτυξης??
Η μόνη σας παρουσία ήταν πολλές ανακοινώσεις και άπειρες τηλεοπτικές εμφανίσεις στα ΟΙΚΟ – ΜΜΕ παρέα με δήθεν πανεπιστημιακούς και με μόνο στόχο να χειροκροτήσετε και να υπερασπίσετε όλους αυτούς τους εντεταλμένους για το θάψιμο της υπόθεσης του Ασωπού. Ξέρετε εσείς για ποιες υποθέσεις μιλάμε και δεν χρειάζεται η περαιτέρω ονοματολογία !!!

Αφήστε λοιπόν τις ¨πρασινάδες¨!!!
Το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού είναι πολύ σοβαρό !!! Βρείτε τα καταχωνιασμένα στοιχεία και ξεκινήστε  την αναζήτηση της αλήθειας και το σωστό σχεδιασμό των απαιτούμενων μέτρων –παρεμβάσεων.

Με την υγεία εκατομμυρίων πολιτών δεν παίζουμε !!!

Φίλες και φίλοι
Με μια βόλτα στα social media, στις σελίδες των γνωστών - άγνωστων προαναφερόμενων ¨πράσινων μπουμπουκιών¨, κινδυνεύετε να πνιγείτε στο σάλιο από το πολύ γλείψιμο που έχουν ξεκινήσει μετά τις εκλογές, με τη συνεργασία και ορισμένων κομματικών προξενητάδων, προσπαθώντας για την επάνοδό τους !!!  Φυσικά και δεν αποκλείεται να ξαναεπιστρέψουν !!!

Υ.Γ: Κε Τσίπρα και κε Λαφαζάνη, προσοχή στα ¨πράσινα ¨ μπουμπούκια, που είχαν καταλάβει θέσεις κλειδιά στο ΥΠΕΚΑ την τελευταία πενταετία της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, φορείς διαχείρισης αποβλήτων, διαχείρισης υδάτων κλπ.
Επανεξετάσετε άμεσα τις περιπτώσεις του Ασωπού, της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, της Μήλου, του Γραμματικού, κλπ και θα ανακαλύψετε πράματα και θαύματα !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...