Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξεκίνησε η διαδικασία πιθανής ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ !!!

Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού ΠΑΠΕΝ κου Ι. Γκόλια συγκροτούνται ομάδες εργασίας για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ.

Η απόφαση έχει τίτλο: «Σύσταση και Συγκρότηση μη αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 4.3 παρ. Γ του ν. 4336/2015»

Μια από αυτές τις ομάδες εργασία είναι και η παρακάτω:

¨Ζ. Σύσταση μη αμειβόμενης Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο άμεσης προτεραιότητας την οργάνωση, το συντονισμό και την εποπτεία της επιτυχούς διεκπεραίωσης της υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας για τη διερεύνηση της «Ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ ή εκπόνησης εναλλακτικού ισοδύναμου σχεδίου», όπως αυτό προσδιορίζεται στο άρθρο 4.3 μέρος Γ του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94/Α/14-09-2015). Επίσης, έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η οργάνωση και η διενέργεια των συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους λοιπούς θεσμούς, όπως προσδιορίζεται στο Μνημόνιο Κατανόησης:

Η Ομάδα ...
Εργασίας συγκροτείται από τους κάτωθι:


1. Τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξόπουλο Απόστολο ως Πρόεδρο. Τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του τον αναπληρώνει ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μπακογιάννης Ευθύμιος
2. Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ με αναπληρωτή του τον κ. Χατζημιχαήλ Σωτήριο, Διευθυντή Στρατηγικής ΔΕΗ.
3. Την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, κα Σκλήρη Αλίκη με αναπληρώτριά της την κα Σίτα Βασιλική, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης.
4. Την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης ΑΠΕ και Ηλεκτρικής Ενέργειας κα Παπαδογιάννη Αικατερίνη με αναπληρωτή της τον κ. Ζουμαδάκη Αναστάσιο, Τμηματάρχη του Τμήματος Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της ίδιας Διεύθυνσης …¨.

Οι υπόλοιπες ομάδες εργασίας αφορούν επίσης τις μνημονιακές υποχρεώσεις και είναι:

·       Προσωρινού και Μόνιμου Συστήματος Πληρωμών Δυναμικότητας.
·       Λειτουργίας σταθμών κάτω από το μεταβλητό κόστος παραγωγής.
·       Εφαρμογής μεταρρύθμισης αγοράς φυσικού αερίου.
·       Εφαρμογής διακοπτόμενων συμβάσεων.
·       Αναθεώρησης τιμολογίων στη βάση οριακού κόστος παραγωγής
·       Ανασχεδιασμού συστήματος ΝΟΜΕ

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...