Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ !!! Με 5.000.000 ευρώ …καθάρισε


Μετά την σχετική μας ανάρτηση, οι αρμόδιοι ίσως κατάλαβαν ότι ο καταλογισμός 5.000.000 ευρώ δεν καλύπτει το πραγματικό κόστος διαχείρισης των αποβλήτων και αποφάσισαν να ανακαλέσουν την απόφαση !!!
 
..........................................................................................................

Απόφαση με οσμή …ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και …ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ???

Θυμάστε την πυρκαγιά στο εργοστάσιο …ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ τον Ιούνιο 2015 ;;;
Forget it!!! Όλα Ο.Κ !!!
Με απόφαση των υπουργών κ.κ Σκουρλέτη, Τσιρώνη και Τσακαλώτου έκλεισε η υπόθεση με καταλογισμό 5.000.000 ευρώ στην εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε. για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε επισημάνει ότι η καύση αυτών των αποβλήτων δημιουργεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ απόβλητα (στερεά, υγρά και αέρια).
Εάν οι συγκεντρώσεις των διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων στα απόβλητα είναι σε υψηλές τιμές, όπως αναμέναμε, η διαχείρισή τους θα έπρεπε να γίνει με τους όρους- κανόνες που ισχύουν για τα  επικίνδυνα απόβλητα. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια να μην γίνουν δεκτά σε ΧΥΤΑ, αλλά θα έπρεπε να αναζητηθούν ειδικοί αδειοδοτημένοι χώροι διαχείρισης εντός και εκτός Ελλάδος κάτι που θα εκτίναζε το κόστος διαχείρισης ίσως και πάνω από 150.000.000 ευρώ !!!

 Όμως οι ...
αρμόδιοι αποφάσισαν:

¨….Καταλογίζουμε, σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρου 11 του Π.Δ. 148/2009, στην εταιρεία/φορέα εκμετάλλευσης «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (με δ.τ. «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.» και ΑΡ.Μ.Α.Ε. ----------, ΑΦΜ --------------- ΦΑΕ Αθηνών (πρώην ΦΑΕΕ) όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΧΡΗΣΤΟΥ, τις δαπάνες με τις οποίες θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο, συνολικά εκτιμώμενου ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000,00 €), για την ανάληψη δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 148/2009, που προκλήθηκε στην θέση «Πάτημα» ή «Πεύκο Μαυράκη» στην περιοχή Ασπροπύργου Ν. Αττικής, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 6ης Ιουνίου 2015, στην εγκαταστάσεις της επιχείρησης…¨

Βέβαια η απόφαση δεν αναφέρει ποια ήταν τα αποτελέσματα της μελέτης που είχαν αναθέσει στο ΙΓΜΕ για τον χαρακτηρισμό αυτών των αποβλήτων.

Ας κοιμόμαστε ανήσυχοι ...

Συμπέρασμα:
Στην εποχή της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης οι εμπλεκόμενοι στην …ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ έχουν, ακόμη και στις περιπτώσεις περιβαλλοντικής ζημίας, καλό …ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ !!!

Τελευταία ελπίδα ο Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση να διερευνήσει τα πραγματικά αίτια της πυρκαγιάς, το ιστορικό διαχείρισης και το πραγματικό κόστος της περιβαλλοντικής ζημίας και διαχείρισης των αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...