Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η ELDORADO φεύγει, τα πρόστιμα γιατί καθυστέρησαν ;;;;

¨….Θέλω να σας πω ότι έτυχε και αυτές τις μέρες εκδίδονται πρόστιμα για την Eldorado που αφορούν σε παραβάσεις που είχε κάνει το 2012 και το 2013, οι οποίες λόγω της πολιτικής βούλησης των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν θαφτεί. Είχαν πάει εκεί οι Επιθεωρητές, είχαν κάνει τους ελέγχους, είχαν προχωρήσει στα πορίσματά τους, αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ τα πρόστιμα, εξαφανίστηκαν. Και χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε αυτό που πρέπει, να τηρούμε τους νόμους….¨.

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 αναφορικά με το θέμα της  Eldorado Gold και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.


Πρίν περάσουν δυο ώρες από την παραπάνω ανακοίνωση, με νέο δελτίο τύπου το υπουργείο ενημερώνει ότι Εγκρίθηκαν, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, οι εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) για την επιβολή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014. Οι παραβάσεις χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο Υποέργο  Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής  και σε αυτές που σχετίζονται με το Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold προανήγγειλε την αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές και τη διακοπή των εργασιών στις υπόλοιπες περιοχές δραστηριοποίησής του, εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες.
 
Όμως κε Σκουρλέτη υπάρχουν κάποιες σκιές…
Εμείς από τον Απρίλιο του 2013, σε σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ , είχαμε επισημάνει τις περίεργες συμπεριφορές αρμοδίων, όσον αφορά στους ελέγχους στην Χαλκιδική !!!

Όπως ρητά καθορίζει ο νόμος των Επιθεωρητών (άρθρο 9 του ν. 2947/2001), η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου ήταν συγκεκριμένη και περιλάμβανε τα παρακάτω στάδια:
-      Έκθεση αυτοψίας
-      Έκθεση ελέγχου εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις
-      Κλήση σε απολογία
-      Πράξη βεβαίωσης ή μη της παράβασης
-      Διαβίβαση στον εισαγγελέα
-      Εισήγηση προστίμου.
Τα πρόστιμα από το 2011 και μετά επιβάλλονται, με βάση την εισήγηση των επιθεωρητών, από το ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ !!!

Πείτε μας λοιπόν σε πιο στάδιο και γιατί …πάγωσε η διαδικασία ???
Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο !!!!
Και επειδή μιλάμε για πολύ σοβαρή υπόθεση να ρωτήσουμε ακόμα:
Οι υπεύθυνοι του …παγώματος έχουν σταλεί στον εισαγγελέα ???
Έχετε διατάξει κάποια ΕΔΕ για να εξακριβώσετε εάν εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι ??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...