Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΧΕΡΩΝ -ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ


Του συνεργάτη: Sisifus
          
       Αχέρων! Ένα αδιάκοπο πέρασμα από το φως στο σκοτάδι. Φανερώνεται σε χαράδρες, φαράγγια και χάνεται πάλι. Φτιάχνει λίμνες όταν ηρεμεί, καταρράχτες όταν θυμώνει! Πηγή δέους και φόβου αλλά και απαράμιλλης ομορφιάς, αποτέλεσε για τους προγόνους το όριο ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και τον Κάτω Κόσμο προσφέροντας τις ωραιότερες εικόνες για το τελευταίο ταξίδι.
       Ο σημερινός επισκέπτης γίνεται ευθύς αμέσως λάτρης του ποταμού!! «ΑΝ ΠΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ!». Δε είναι μόνο η ανατριχίλα από το φυσικό κάλλος και… το παγωμένο νερό αλλά και η ιστορία που κουβαλά στο πέρασμά του!!
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΥΤΟ!!!!


Άραγε, όποιος είχε τη φαεινή ιδέα να στήσει πλωτή καφετέρια εντός του ποταμού σε τι αποσκοπούσε? Μήπως στην καλύτερη θέα? ΠΕΡΙΤΤΟ!!!!!!!!!!!!!!
 Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναζητήσω αποδείξεις για το κατά πόσο είναι νόμιμη ή  παράνομη η εν λόγω κατασκευή γιατί απλά ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!!
Υ.Γ: Ο επισκέπτης του ποταμού δεν θα γοητευθεί από τα «κοτέτσια» για να ξανάρθει!!!!!

Katalytikos: Μήπως ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ, μετά και την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης με το ποσό των  3,868,876.97 Ευρώ (αρ. πρωτ οικ. 173461/10-11-2011), θα μπορούσε να επισκεφθεί την περιοχή και να μας λύσει τις απορίες?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει μια ιστοσελίδα, των Φίλων των Ποταμών, με διάφορα κείμενα για τα Ελληνικά ποτάμια. Δεν ξέρω όμως αν έχουν εντοπίσει και τα μέλη αυτού του συλλόγου (;) ή ΜΚΟ αυτό το «αυθαίρετο». Έχω πάντως διαβάσει κάποιες διαμαρτυρίες ή παρεμβάσεις με σκοπό την αποτροπή δημιουργίας φραγμάτων κλπ.

http://greekriverfriends.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...