Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μια ….ενδιαφέρουσα Κινέζικη παραδοσιακή μέθοδος, για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων


Στις 8/5/2011 δημοσιεύθηκε στο TVXS (ΕΔΩ)η παρακάτω είδηση:
« Η αγγελία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την κινεζική εταιρεία Henan Gushi Xijuhua Scenic Mountain Development Co. μοιάζει να έχει βγει από κάποιο βρόμικο σεξιστικό μυαλό: «Ζητούνται παρθένες με μεγάλο στήθος για το μάζεμα φύλλων τσαγιού»!
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύ παλιά παράδοση: Στις αρχές του 20 αιώνα, 16χρονες παρθένες μάζευαν το τσάι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το κρατούσαν ανάμεσα από τα στήθη τους, έτσι ώστε να διαποτιστεί με το γιν τους. Δηλαδή, με τη θηλυκή οσμή που έκανε το τσάι πολύ πιο νόστιμο.
Την παράδοση αυτή θέλει να αναγεννήσει η συγκεκριμένη φυτεία, με τη διαφορά ότι οι εργαζόμενες βάζουν τώρα τα φύλλα στο στόμα τους, πριν τα φτύσουν σε ένα δοχείο που κρέμεται στο στήθος τους. Ενημερωτικά, η αμοιβή είναι αρκετά υψηλή για τα κινεζικά δεδομένα, αφού αγγίζει τα 500 γουαν (76 ευρώ).¨

Επικοινωνήσαμε άμεσα με αγροτικούς συνεταιρισμούς και αγρότες, τους ενημερώσαμε για την είδηση και τη δυνατότητα εφαρμογής της σε δικά μας προϊόντα, όπως είναι το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το δίχταμο κλπ και οι πρώτες εν θερμώ αντιδράσεις συνοψίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Η 1η ανεπιφύλακτα συμφωνεί υπονοώντας το γνωστό ανέκδοτο ¨… μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι¨ και  τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της μεθόδου.

Η 2η είναι οι επιφυλακτικοί αυτοί που αηδιάζουν, σιχαίνονται και διερωτήθηκαν με το άκουσμα και μόνο ¨…. τι σ----ά πίνουμε τόσα χρόνια¨ φοβούμενοι ότι την ώρα της μεγάλης συγκομιδής και ελλείψει χώρου το βάζουν όπου βρουν  (…έχουν κάποιο δίκιο γιατί εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν έχει σταθερή γεύση).

Η 3η είναι αυτοί που προβληματίζονται πού θα βρουν παρθένες και με μεγάλο στήθος. Αυτό πράγματι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. ...Έχουν δίκιο, δύσκολη αποστολή.

Η 4η είναι οι οικολόγοι με θετική στάση  λόγω της άμεσης επαφής ανθρώπου  με τη χλωρίδα.

Και

Η 5η είναι οι παραδοσιακοί και ψυχοπονιάρηδες, αυτοί που θεωρούν ότι η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί  για όλα τα αγροτικά προϊόντα και με το επιχείρημα ότι  αντί να τα βάζουμε στον … , αφού οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν πιάσει πάτο, ας μπαίνουν τουλάχιστον σε μέρος πιο ευάερο και ευήλιο.

Συνοψίζοντας, με βάση και τα ποσοστά του gallop, το συμπέρασμα είναι:

Βολευτείτε με τα ¨αυγά μάτια¨ και με παραδοσιακές γεύσεις και ξεχάστε το γιν.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIEND



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...