Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ακυρώθηκε από αγωνιστές του Αποπηγαδιού προγραμματισμένη εκδήλωση δημιουργίας εταιρείας λαϊκής εξαπάτησης ΑΠΕ.

Αποπηγάδι 4-2-2016

Αγωνιστές του Αποπηγαδιού, μαζί με κατοίκους της Καντάνου και αλληλέγγυους από Χανιά και Ρέθυμνο, δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους της «εταιρείας λαϊκής βάσης για την ενέργεια» να μπουν ούτε στον προθάλαμο του πρώην δημαρχείου Καντάνου όπου είχαν προγραμματίσει (3-2-2016) εκδήλωση για προσέλκυση μετόχων από την τοπική κοινωνία !
Οι εμπνευστές της λαϊκής εξαπάτησης ΑΠΕ, χωρίς κανένα σεβασμό στους επτάχρονους αγώνες μας για το Αποπηγάδι, χρίστηκαν αυτόκλητοι σωτήρες και ήρθαν με περίσσιο θράσος στον τόπο μας να μας φωτίσουν και να μας «σώσουν».
Η εκδήλωση όπως ήταν επακόλουθο δεν άρχισε καν, καθώς το «ακροατήριο» τους γιουχάρισε και  ...
δεν τους άφησε να πλησιάσουν ούτε στα σκαλιά του πρώην δημαρχείου.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έγινε προ ημερών στους δημάρχους, η εταιρεία λαϊκής βάσης συστάθηκε από την Ορθόδοξη ακαδημία Κρήτης, την Τράπεζα Χανίων και ΕΤΑΝΑΠ με σκοπό να αγοράσει και να διαχειρισθεί τις 3 ανεμογεννήτριες που μπήκαν στο Αποπηγάδι και να αγοράσει, επίσης, τις άδειες για 2 υβριδικά - αντλησιοταμιευτικά που πουλούν υποτίθεται οι θυγατρικές εταιρείες της EDF.
Και όλα αυτά, μετά την αρπαγή των περιουσιών από την EDF παρά τη θέληση και τους αγώνες των κατοίκων που αντιμετωπίστηκαν με αστυνομική καταστολή και δεκάδες συλλήψεις και μηνύσεις που εκκρεμούν ακόμα στα δικαστήρια!

Αν νομίζουν οι εμπνευστές της λαϊκής εξαπάτησης ΑΠΕ, που ενεργούν ως τσιράκια των εταιρειών, ότι με αυτό τον τρόπο θα παραπλανήσουν, εξαπατήσουν και θα κάμψουν τον παγκρήτιο πλέον ξεσηκωμό ενάντια στην πράσινη απάτη και το ξεπούλημα γης και νερών, γελιούνται.
«Βαφτίζουν» τις βΑΠΕ «φιλικές και οικολογικές» επειδή θα είναι "λαϊκής βάσης" και μέσω της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν σε μια «επένδυση» που μπορεί να αποδειχθεί «φούσκα».
• Υπόσχονται φτηνό ρεύμα από μια πανάκριβη «επένδυση» που κανέναν δεν θα συνέφερε χωρίς τις υπέρογκες κρατικές επιδοτήσεις (με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών), χωρίς τον νόμο που υποχρεώνει την ΔΕΗ να αγοράζει πανάκριβα το τυχαίο και διαλείπον ρεύμα που εγχέουν οι ΑΠΕ στο δίκτυο δημιουργώντας προβλήματα στα εργοστάσια, χωρίς το χαράτσι υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (ΕΤΜΕΑΡ),
• Υπόσχονται οφέλη για την κοινωνία ενώ οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι εταιρείες που παράγουν τις ΑΠΕ και εκείνοι που στα χέρια τους περνάνε σαν ώριμο φρούτο οι «εταιρείες λαϊκής βάσης». ‘Οπως έγινε με την ΑΝΕΚ, τις Μινωϊκές και άλλες εταιρείες στις οποίες τόσοι άνθρωποι επένδυσαν το υστέρημα και ελπίδες τους.
Στο όνομα του Θεού, των τοπικών κοινωνιών και του οικολόγου Οικουμενικού Πατριάρχη, θα «πουλάνε» ρεύμα από ΑΠΕ που θα έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας και θα επιδοτούμε αδρά με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Και ας μην ξεχνάμε: Όσο πιο πολλές ΑΠΕ εγκαθίστανται τόσο πιο πολύ ακριβαίνει το ρεύμα ...

Το «πράσινο» λόμπι των βΑΠΕ, με όποιο ελκυστικό περιτύλιγμα, κάποτε θα είναι παρελθόν. Όμως οι πληγές στον τόπο μας θα μείνουν.
Έχουμε χρέος, στις επόμενες γενιές, να προστατέψουμε τον τόπο μας.” Αυτό πράξαμε, πράττουμε και θα πράττουμε, ψυχή και σώμα. 

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα – ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ
 
ΠΗΓΕΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...