Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Το ¨Φαραωνικό¨ πρόγραμμα DESERTEC, στις ¨βαλίτσες¨ του Γερμανού Υφυπουργού?


Από το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ στις 25/8/2011, διαβάζουμε:
¨Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου, με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, Stefan Kapferer, στο ΥΠΕΚΑ:
Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, μια συζήτηση που εστίασε στις επενδυτικές ευκαιρίες για την Ελλάδα, τις ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και στην διαχείριση απορριμμάτων.
Ειδικότερα σχετικά με τις ΑΠΕ παρουσιάσαμε μία πολύ σημαντική πρόταση για την δυνατότητα εξαγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα στην Γερμανία, ένα φιλόδοξο σχέδιο, στο οποίο δουλεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο θα συζητήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες με τους Γερμανούς εταίρους μας, αλλά και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας, για να καλύψουν και τους δικούς του στόχους και τις δικές τους ανάγκες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, ένα πολύ μεγάλο project, με το οποίο η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά. Έχει να κερδίσει από την εισαγωγή τεχνογνωσίας και κεφαλαίων από την Γερμανία και την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς τον Ευρωπαϊκό Βορρά. ¨

Ερώτηση: Μήπως αυτό το ¨πολύ μεγάλο project¨ λέγεται DESERTEC ? Πότε επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι θα μας ενημερώσουν για το τι περιλαμβάνει και πώς θα συμμετέχει σε αυτό, η χώρα μας?
Παρουσίαση για το πρόγραμμα αυτό σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Επίσης, πολλές σχετικές αναρτήσεις στο BLOG: archaeopteryxgr.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί απλά να «φρεσκάρουν» κάποιες λεπτομέρειες για κάποια προγράμματα που ήδη έχουν συζητηθεί αναλυτικότερα σε άλλους …περιφερειακούς κύκλους στο παρελθόν.

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2380:2011-07-20-09-06-40&catid=33:2009-03-18-07-39-11&Itemid=51

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...