Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τελεσίγραφο για το αυθαίρετο Νεκροταφείο Γλυφάδας!!!!

Έγγραφο με ημερομηνία 19/8/2011, που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το αυθαίρετο Νεκτροταφείο του Δήμου Γλυφάδας απεστάλη προς το Δήμο Γλυφάδας, την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τον Περιφερειάρχη Αττικής
Η σχετική είδηση δημοσιεύθηκε αρχικά ΕΔΩ, αλλά το έγγραφο το αλιεύσαμε από το Blog της αρμόδιας Ειδικής Γραμματέως, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί σαν συμπληρωματικό Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ.
Όμως, χάριν της ενημέρωσης, αυτό … ας το παραβλέψουμε.

Το έγγραφο, με μορφή τελεσιγράφου, εντέλει  τους καθ’ ύλη αρμοδίους τα παρακάτω:
  • Άμεση απομάκρυνση, μέχρι 02.09.2011, όλων των έργων και επεμβάσεων που έγιναν στον υπό κατάληψη χώρο.
  • Υποβολή, μέχρι 30.09.2011, των αναγκαίων μελετών για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.
  • Εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη μεταφορά των νεκρών.
  • Μέριμνα για την προστασία των οκτώ τάφων και για τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης σε αυτούς,  και ότι το κόστος των μελετών και των μέτρων αποκατάστασης για την υλοποίησή των, θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου, το Δήμο Γλυφάδας.
 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράγραφος, που αφορά στον Μητροπολίτη Γλυφάδας, την οποία παραθέτουμε ως έχει:
¨ Τέλος, με τον προσήκοντα σεβασμό, παρακαλούμε το Μητροπολίτη Γλυφάδας, στο πνεύμα της Ποιμαντικής του ιδιότητας και στηρίζοντας την αγαθή σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας:
1. Να συνεργασθεί εποικοδομητικά με το Δήμο Γλυφάδας και τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες για την άμεση και ομαλή επίλυση του σοβαρού αυτού ηθικού ζητήματος που δημιουργήθηκε.
2. Να ενημερώσει με παρρησία το πλήρωμα της Εκκλησίας της Μητρόπολης Γλυφάδας για τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα και να το προστατεύσει από τον πειρασμό της πρόκλησης αντιδράσεων, σαν αυτές που ανακοινώθηκαν στον Τύπο, οι οποίες δεν προσάδουν με τις αρχές της Εκκλησίας και δεν τιμούν αρχιερατικά καθήκοντα.
3. Να συμβάλει, σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, στην απομάκρυνση των οκτώ τάφων και στην ενημέρωση των συγγενών των νεκρών.
4. Να αναπτύξει τις περαιτέρω Ιερατικές του δράσεις
στο πλαίσιο της τήρησης των νόμων του Κράτους.

Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφτούν παρόμοιες πρακτικές, οι οποίες ιδιαίτερα όταν ασκούνται από τοπικούς, εκλεγμένους, άρχοντες και κυρίως από την Εκκλησία, όχι μόνο προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αλλά και αποτελούν αρνητικό παράδειγμα στον Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα σε μία συγκυρία όπου αυτός ελπίζει στην αλλαγή των νοοτροπιών του παρελθόντος. ¨
  
Περιμένοντας τις ενέργειες των αποδεκτών του εγγράφου και ιδίως του Δημάρχου και του Μητροπολίτη, είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια έγγραφα και για τις περιπτώσεις του Ασωπού, της Μεσσαπίας, της Μήλου, της Χαλκιδικής, του Θριασίου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...