Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ¨πράσινοι¨ αιολοπαρμένοι ΑΠΕτεώνες, με την ¨ευγενή χορηγία¨ της πολιτείας, έχουν στόχο να καταστρέψουν την ΚΡΗΤΗ


Όπως έγινε γνωστό, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ διεκδικώντας την ακύρωση των αποφάσεων, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, για την ένταξη 3 μεγάλων επενδύσεων fast track στην Κρήτη.
Περισσότεροι από 90 φορείς από τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου και 5 Δήμοι έχουν υπογράψει την προσφυγή. Οι Δήμοι είναι οι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Μυλοποτάμου, Σελίνου και Σφακίων.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση "το Παγκρήτιο Δίκτυο έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Κρήτης σε εργοστάσιο ενέργειας". Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η απόφαση για την έγκριση των τριών επενδύσεων συνιστούν νομικό πραξικόπημα, ενώ σημειώνεται πως αν εφαρμοστούν θα έχουν καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πρωτογενή τομέα.
Πρόκειται για......
τα σχέδια:
- "Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.)", που περιλαμβάνει κατασκευή 33 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου
-"Κρήτη Πράσινο Νησί", που περιλαμβάνει κατασκευή 36 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.005,10 MW, στην Κρήτη και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου, και
-"Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας ενεργειακής παραγωγής 378.306 MWh ετησίως"
Οι ενδιαφερόμενοι ¨επενδυτές¨ οι γνωστοί Όμιλοι,αλλά και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες !
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, υπολογίζονται να κατασκευαστούν σε περιοχές της Κρήτης αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 4000 MW, ενώ οι ανάγκες της Κρήτης δεν ξεπερνούν τα 700 MW.
Όμως δε φτάνει, όπως φαίνεται, η έκταση της Κρήτης στους υποψήφιους επενδυτές ΑΠΕ, και ζητούν τώρα, πέρα από τα "δάση" από ανεμογεννήτριες από άκρη σε άκρη της μεγαλονήσου, να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα ακόμα και στα μικρά νησάκια που βρίσκονται απέναντι από τις
Kρητικές ακτές. Και μάλιστα όχι σε όποια-όποια νησάκια, αλλά σε κηρυγμένους προστατευόμενους αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η νήσος Ντία και οι Διονυσάδες στη Σητεία!

Οι ενδιαφερόμενοι ¨επενδυτές¨, ας μην ξεχνούν τη σοφή παροιμία
(Ανεμο)μαζώματα, διαβολοσκορπίσματα

(Ο όρος ΑΠΕτεώνες από το: archaeopteryxgr.blogspot.gr)

Δείτε το παρακάτω video



Crete Plug of Europe from politestv on Vimeo.

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

αυτό το κατάλαβα ή το έμαθα από τον spiral architect.

καλώδιο για όλα αυτά, 1000, 2000 MW δεν μπαίνει για τα αιολικά, γιατί δεν συμφέρει να μπει για τα αιολικά. Τα αιολικά δεν στέλνουν τίποτα όταν δεν φυσάει, και βασικά μαζεύουν σκόνη περί το 70-80% του χρόνου.

ΟΥΤΕ μπαίνει καλώδιο για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης. Χέστηκαν για την Κρήτη.

Το καλώ΄διο μάλλον μπαίνει για κάποια εκδοχή του Desertec, Λακωνία, Κρήτη, Κύπρος, Μέση Ανατολή. Το μεσογεικαό δαχτυλίδι. Φααωνικό ξεφαρωνικό αυτό είναι.

Τα αιολικά μάλλον μπαίνουν για να χρηματοδοτήσουν (και όχι για να δικαιολογήσουν το καλώδιο) το καλώδιο.

Να θυμίσω ότι το καλώδιο της Βασούλας, Ελλάδα Ιταλία ήταν περί τα 500ΜW? Για σύγκρινε 500 με 2000...

Είδα την λίστα με τα "έργα" και μου μπήκε η ιδέα... Που μου έχει ξαναμπει με το καλώδιο Μυτιλήνης... 300-400 MW από και προς Μυτιλήνη? Δεν τρλέαθηκαν. Το ίδιο είναι αλλά μέσω Τουρκίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...