Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

182.000 έλατα για στόλισμα


Η κρίση μπορεί να μας βασανίζει, αλλά και τα έθιμα πρέπει να τηρηθούν.
Έτσι λοιπόν ο αρμόδιος Γραμματέας Δασών υπέγραψε τη σχετική απόφαση (αρ. πρωτ. 176598/9-11-21012)  με θέμα: :"  Έγκριση υλοτοµίας, µεταφοράς και διακίνησης δενδρυλλίων και κλάδων για χρήση και διακόσµηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων".

Η απόφαση προβλέπει τον αριθμό των δενδρυλλίων, που θα υλοτομηθούν από κάθε Δασική αρχή.
Να διευκρινίσουμε ότι τα δέντρα αυτά αποτελούν συγκεκριμένες καλλιέργειες μόνο γι αυτό τον σκοπό (ιδιωτικές τεχνητές φυτείες, ιδιόκτητοι αγροί στους οποίους υπάρχει συγκαλλιέργεια καρποφόρων δένδρων και Ελάτης,  ιδιόκτητοι δασωµένοι αγροί κλπ), οπότε δεν μιλάμε φυσικά για οικολογικές καταστροφές και άλλα βαρύγδουπα, που κατά καιρούς ακούμε.
Σημειώστε επιπλέον ότι από αυτή την καλλιέργεια ζουν πολλές οικογένειες στη χώρα μας.

Ας προσπαθήσουμε, έστω για χάρη των παιδιών, να τηρήσουμε τα έθιμα, αν και το βλέπουμε πολύ δύσκολο….
Αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε, έτσι ώστε να μην ευνοήσουμε άθελά μας την παράνομη υλοτομία, είναι η.....
σήμανση των νομίμως υλοτομηθέντων δενδρυλλίων.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει:
¨Όλα γενικώς τα δενδρύλλια θα προσηµαίνονται και θα εξελέγχονται στους τόπους υλοτοµίας τους.   Σε κάθε δενδρύλλιο,   θα προσδένεται ειδική µολυβδοσφραγίδα πλησίον της κορυφής του και κατά το δυνατόν στα µεσογονάτια  διαστήµατα µεταξύ  2ου έως και  4ου σπονδύλου από τον επικόρυφο βλαστό.  Στη συνέχεια,  τα  δενδρύλλια θα σφραγίζονται µε τη δασική σφύρα στην επιφάνεια τοµής.

Η µεταφορά των εξελεγχθέντων και σφραγισθέντων δενδρυλλίων από τους Καθορισθέντες τόπους συγκέντρωσης θα αρχίσει την 1ηΔεκεµβρίου, θα λήξει την 24η Δεκεµβρίου, και θα ενεργείται βάσει δελτίων µεταφοράς στα οποία θα αναγράφεται ο αριθµός και το είδος των δενδρυλλίων καθώς επίσης, ο αριθµός της δασικής σφύρας και της µολυβδοσφύρας µε τις οποίες σφραγίσθηκαν¨
.
Άντε σιγά – σιγά να μπαίνουμε στο κλίμα των Χριστουγέννων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...