Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το ¨helios¨ εξαφανίστηκε και από την αρχική σελίδα του ΥΠΕΚΑ


Α: Για όσους επισκέπτονται το site του ΥΠΕΚΑ θα έχουν διαπιστώσει ότι τους τελευταίους μήνες αφαιρέθηκε από την αρχική σελίδα το πρόγραμμα helios (το συνόδευε το …καταπληκτικό γραφικό της αρχικής φωτο).
Η περιγραφή του προγράμματος παραμένει μόνο σε υποσέλιδο (ΕΔΩ), το οποίο περιλαμβάνει όσα ωραία μας έλεγε ο κος Παπακωνσταντίνου.
Οι σημειολόγοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Β: Για το πρόγραμμα desertec έχουμε μιλήσει σε πάρα πολλές αναρτήσεις (αναζητείστε στο ιστολόγιο). Αυτές τις ημέρες γίνεται πάλι λόγος, αλλά με αντιφατικά δημοσιεύματα, τα οποία θολώνουν περισσότερο το τοπίο όσον αφορά στην προοπτική ανάπτυξής του.

Αρχικά διαβάσαμε άρθρο με......
τίτλο ¨η Siemens εγκαταλείπει το Desertec¨  
¨Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η Siemens θα έχει αποσυρθεί πλήρως από το «Desertec», το μεγάλο project για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις ερήμους της Βορείου Αφρικής με στόχο την τροφοδοσία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός κολοσσός «η Siemens δεν θα ανανεώσει τον Δεκέμβριο τη συμμετοχή της ως μέλος στην Πρωτοβουλία Desertec», γεγονός που σημαίνει ότι αποσύρεται πλήρως από το πρόγραμμα.
Αν και η Siemens θεωρείτο ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου, «Desertec» το οποίο είχε ενισχύσει και με τεχνικά μέσα, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο περιοδικό «pv magazine» ότι σε αυτή τη φάση η πρωτοβουλία δεν υλοποιεί συγκεκριμένα έργα….¨

Και ακολούθησε άλλο, με τίτλο ¨όταν ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα
¨ Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο θέμα του φιλόδοξου προγράμματος Desertec για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις ερήμους της βόρειας Αφρικής με στόχο την τροφοδοσία της Ευρώπης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ευρωπαϊκές και βορειοαφρικανικές κυβερνήσεις δρομολογούν άμεσα την υλοποίηση του πρότζεκτ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για την υπογραφή μιας κοινής συμφωνίας, που θα ρυθμίζει την κατασκευή των ηλιακών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ στο Μαρόκο αλλά και τη μεταφορά της πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη.¨

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...