Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Ο έλεγχος της επιστήμης από την πολιτική!!

Είναι σημαντικό ένας καθηγητή του γνωστού ΜΙΤ(Massachusetts Institute of Technology)  να επιβεβαιώνει όλα όσα αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια εναντίον των ¨τρομοκρατών¨ της θεωρίας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε ένα εξαιρετικό άρθρο στο περιοδικό American Physicians and Surgeons ο καθηγητής κος Richard Lindzen του ΜΙΤ με επιχειρήματα αποκαλύπτει το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί με την Κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη!!

Τα βασικά σημεία:
-      Η κινδυνολογία περί κλιματικής αλλαγής έχει αποδειχθεί πολύ δαπανηρή για την κοινωνία.
-      Έχει βλάψει την επιστήμη, καθώς οι ¨κλιματολόγοι¨  επιστήμονες προσπαθούν να προσαρμόσουν τα συμπεράσματά τους στις ανάγκες της πολιτικής με μοναδικό στόχο τη χρηματοδότηση ερευνών προκατασκευασμένων συμπερασμάτων.
-      Αποκαλύπτει το σκοτεινό ρόλο των ΜΜΕ και των ακτιβιστών.
-      Καταλήγει ότι ¨η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει μετατραπεί θρησκεία ", με αποτέλεσμα  ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός των ανθρώπων να έχει πεισθεί ότι το μόνο που πρέπει να δίνει νόημα στη ζωή τους είναι η πεποίθηση ότι η σωτηρία του πλανήτη εξαρτάται από αποτύπωμα άνθρακα .

Περιγράφει την...
εικόνα της ¨κλιματικής¨ επιστήμης χρησιμοποιώντας τον όρο Lysenkoism

¨Ο Λυσενκοϊσμός ήταν μια κίνηση στη Σοβιετική Ένωση, κυρίως υπό τον Ιωσήφ Στάλιν εναντίον της Γενετικής της μπουρζουαζίας και εναντίον των βιολόγων που ασχολούνταν με αυτή. Η εποχή του λυσενκοϊσμού διήρκεσε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και την αποσταλινοποίηση και τα μέσα τις δεκαετίας του 1960. Η επιστημονικά εσφαλμένη θεωρία του (δήθεν) βιολόγου, αγρονόμου και πρώην χωρικού Τροφίμ Ντενίσοβιτς Λυσένκο ότι τα κληρονομικά χαρακτηριστικά των φυτών αποκτώνται από επιρροές του περιβάλλοντος, έπαιξε κεντρικό ρόλο. Μεταξύ 1934 και 1940 εκτελέστηκαν ή παύθηκαν αρκετοί σοβιετικοί βιολόγοι και γενετιστές, ενώ τα "πειράματα" του Λυσένκο, μολονότι αποτελούσαν παταγώδη αποτυχία, ανακοινώνονταν ως τεράστια επιτεύγματα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η οπισθοδρόμηση της ΕΣΣΔ στον τομέα της Βιολογίας - και ιδιαίτερα της Γενετικής¨.

Ο όρος σήμερα χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τον έλεγχο της Επιστήμης από την Πολιτική.

Συγκρίνει επίσης την κινδυνολογία υπερθέρμανσης του πλανήτη με το κίνημα της ευγονικής!!
Να θυμίσουμε ότι με τον όρο ευγονική εννοούμε το σύνολο των επιστημονικών ερευνών και πρακτικών εφαρμογών για τη βελτίωση των κληρονομικών χαρακτηριστικών του ανθρώπινου γένους και αποτελεί βασικό συστατικό του ναζισμού!!!

Αυτά για τους κινδυνολόγους.

Ολόκληρο το άρθρο του καθηγητή μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...