Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το διαλυμένο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και η Hellas Gold


Η ανάρτηση αυτή είναι αναδημοσίευση από το antigoldgreece.
Μια μικρή συμπλήρωση:
Στον τίτλο θα προσθέταμε και κάποιες άλλες εταιρίες από την περιοχή του Ασωπού, της Μήλου, κλπ.
……………………………………………………………………………………………
¨To άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ που αναδημοσιεύουμε μιλάει για την κατάρρευση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος λόγω κινητικότητας και διαθεσιμοτήτων, περά από τη μόνιμη υποστελέχωση από την οποία έπασχε από τη μέρα της ίδρυσής του.

Μια και  μιλάμε για τους Επιθεωρητές: Από τις 3 Δεκεμβρίου του 2012 (!) εκκρεμεί καταγγελία μας στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας για αυθαίρετη και παράνομη διάνοιξη δρόμου στις Σκουριές από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Δείτε σχετικά το: Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και νoμιμότητα δραστηριοτήτων της Ελλ. Χρυσός στις Σκουριές.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μας, 10 ολόκληρους μήνες μετά από την καταγγελία, ο αρμόδιος υπάλληλος μας ενημέρωσε ότι …δεν έχει απάντηση να μας δώσει γιατί “το θέμα είναι περίπλοκο και “ακόμα το ερευνούν”! Εν τω μεταξύ ο παράνομος δρόμος ολοκληρώθηκε, επιστρώθηκε και χρησιμοποιειται κανονικά. Φιγουράρει δε σε πρώτο πλάνο στη φωτογραφία που χρησιμοποιεί η Hellas Gold SA  για την προβολή του “αναπτυξιακού” της έργου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Έχει καταντήσει ανέκδοτο: Ποιος είπαμε ότι θα ελέγχει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από την Hellas Gold;

Ακολουθεί....
το άρθρο της “Ελευθεροτυπίας”:

Υπό διάλυση και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος

Το παζλ της διάλυσης των υπηρεσιών προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος συμπληρώνει η κατάρρευση του σώματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Το κλίμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση οδήγησε σε περαιτέρω συρρίκνωση της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας. Από 30 επιθεωρητές έμειναν 17 για να κάνουν κάθε είδους περιβαλλοντικούς ελέγχους στη νότια Ελλάδα, που καλύπτει την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, νοτίως της Στερεάς Ελλάδας. Αντίστοιχα για τη Βόρεια Ελλάδα έμειναν μόλις 7 επιθεωρητές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα οργανογράμματα, στο σώμα των επιθεωρητών έπρεπε να απασχολούνται τουλάχιστον 75 άτομα στο νότιο τομέα και 70 άτομα στο βόρειο.

Η ειδική υπηρεσία των επιθεωρητών περιβάλλοντος έχει συσταθεί με βάση τη νομοθεσία και τις επιταγές της Ε.Ε. και κάθε χρόνο αντιμετωπίζει εκατοντάδες υποθέσεις περιβαλλοντικών παραβιάσεων. Από την ίδρυσή της, η σταθερή μεθόδευση πολιτικού ελέγχου και περιορισμού της δράσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν η υποστελέχωσή της. Η δραματική μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις προσωπικού. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι παράλληλα με τη συρρίκνωση της υπηρεσίας το ΥΠΕΚΑ διεύρυνε τις αρμοδιότητες των επιθεωρητών μετατρέποντάς τους και σε προανακριτικούς υπαλλήλους.
Πηγή: enet.gr¨.
………………………………………………………………………………………

Φίλοι αναγνώστες,
Νοιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί τρία χρόνια σε δεκάδες αναρτήσεις έχουμε αναδείξει αυτό το θέμα !!! Κάποιοι βέβαια μας έλεγαν ¨δεν έχετε με τίποτε άλλο να σχολειθείτε?¨
όταν αρχίσουν οι αποκαλύψεις θα τρίβουμε τα μάτια μας!!!

Να προσθέσουμε και τρία ερωτήματα στους παραπάνω προβληματισμούς:
  • Ποιοι αποφάσισαν τη διάλυση??
  • Ποιοι υλοποίησαν το σχέδιο??
  • Ποιοι λύνουν και δένουν¨¨  ακόμη και σήμερα στη διαλυμένη υπηρεσία???
Οι απαντήσεις σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...