Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ: Προσποιούνται σαν να μην συνέβη τίποτα!!!

Άγνοια, ανεπάρκεια ή……

Ενώ όλοι θα περίμεναν ότι το περσινό πρόβλημα της αιθαλομίχλης, λόγω της καύσης βιομάζας, ξύλου κλπ στο λεκανοπέδιο, θα προβλημάτιζε τους αρμοδίους, αυτοί …αγρόν ηγόρασαν!!!

Διαβάζοντας την τελευταία έκθεση ¨ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 2012¨ της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, έχεις την αίσθηση ό,τι ¨δεν έγινε και τίποτα¨, ¨μικρό το κακό¨!!!
Μάλλον ζουν ακόμη το ΠΡΑΣΙΝΟ παραμύθι!!!  

Μια ματιά στο αρχικό διάγραμμα για το Δεκέμβριο 2012, όταν ξεκίνησε ουσιαστικά η περίοδος θέρμανσης (θυμίζουμε ότι πέρυσι η ανάγκη θέρμανσης ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου) και θα καταλάβετε ποια ήταν η εικόνα σε αριθμούς!!!
Μεγαλύτερη από 50% η αύξηση των σωματιδίων ΡΜ10 σε σχέση με το Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2012.
(Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος 2013)

Αντί λοιπόν να...
εντοπίσουν, να επισημάνουν, να περιγράψουν το πρόβλημα και να προτείνουν άμεσα μέτρα - παρεμβάσεις, καταλήγουν στο συμπέρασμα

¨Αιωρούμενα σωματίδια ΑΣ 10 : Τα αιωρούμενα σωματίδια ΑΣ 10 ,  παρουσιάζουν υπερβάσεις του ορίου που αφορά στη μέση ημερήσια τιμή σε δυο σημεία μέτρησης ενώ δεν παρουσιάζουν υπέρβαση της  μέσης ετήσιας οριακής τιμής σε κανένα σταθμό.  Είναι από τους ρύπους που αποτελούν πρόβλημα για τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. ¨

Τώρα ηρεμήσαμε!!!!
Αφού αποτελεί πρόβλημα και για άλλες χώρες της Ε.Ε, ας μην κάνουμε τίποτα.

Όπως μας επισήμανε αναγνώστης, στο νέο προτεινόμενο οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, καταργούν το αρμόδιο τμήμα, οπότε τα στελέχη με πολλά χρόνια εμπειρία, ειδικά σε θέματα καύσης,  ετοιμάζονται για διαθεσιμότητα-κινητικότητα!!!!.
Μην αμφιβάλλετε πλέον!!
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη υλοποιεί κατά γράμμα της δεσμεύσεις της, μία εκ των οποίων είναι και η διάλυση συγκεκριμένων υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τμήμα καύσεων, κλπ).
Έτσι θα αλωνίζουν ελεύθερα και κυρίως χωρίς έλεγχο, τα κάθε λογίς συμφέροντα στο χώρο της αμφιβόλου ποιότητας ΒΙΟΜΑΖΑΣ!!!

Κάντε κάτι πριν αρχίσει ο χειμώνας, ο οποίος προβλέπεται βαρύς!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...