Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η συνταγματικότητα των μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και οι ¨πράσινες¨ συμβάσεις


Σε τριήμερο συνέδριο του ΥΠΕΚΑ στο Ναύπλιο κόστους 132.225 ευρώ, οι δικαστές θα …προβληματισθούν για  τις ¨πράσινες¨ - δημόσιες συμβάσεις

Είναι γνωστή η είδηση ότι κρίθηκε συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεν είναι βέβαια η μόνη παρόμοια απόφαση τα μνημονιακά χρόνια. Όπως γνωρίζετε και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κρίνει νόμιμες ανάλογες περικοπές σε πολλούς κλάδους εργαζομένων!!! Αποφασίζουν δηλαδή ότι κανείς άλλος εργαζόμενος δεν πρέπει να δικαιωθεί και μάλιστα αφού στους ίδιους και από τους ίδιους εγκρίθηκαν τα αναδρομικά τους και η επιστροφή των μισθών τους στα προηγούμενα επίπεδα.

Την ίδια ώρα μας εντυπωσίασε μια απόφαση του ΥΠΕΚΑ με αριθμ. πρωτ οικ. 130982/ 25 -09-2014.
Τι λέει ...
αυτή η απόφαση:

Το ΥΠΕΚΑ, η Ένωση μελών του ΝΣΚ και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2014, στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ), με θέμα: “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ” Νεώτερες εξελίξεις – Προβληματισμοί¨

Σκοπός του Συνεδρίου, όπως αναφέρεται,  είναι η εμβάθυνση σε κρίσιμα ζητήματα του Δικαίου του Περιβάλλοντος και του Δικαίου των Δημοσίων Συμβάσεων, καθώς και η ανάπτυξη σχετικών προβληματισμών με αφορμή τις νεώτερες εξελίξεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και νομολογίας.
Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, με τη συμμετοχή Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και των Πολιτικών Δικαστηρίων και την ειδική παρουσία ανωτάτων στελεχών των Γενικών Διευθύνσεων Δημοσίων Συμβάσεων και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρμοδίων εθνικών οργάνων.
Το σύνολο των συνέδρων ανέρχεται σε 400 περίπου άτομα και το κόστος στα 132.225 ευρώ !!!

Να θυμίσουμε ότι ¨πράσινες¨ Δημόσιες Συμβάσεις  είναι οι διαδικασίες με τις οποίες ο δημόσιος τομέας προμηθεύεται προϊόντα, υπηρεσίες ή εργασίες, χρησιμοποιώντας ¨πράσινα¨ κριτήρια κατά την αξιολόγηση προσφορών.

Τι να πούμε …
Αν …προβληματιζόταν τουλάχιστον για απονομή πραγματικής δικαιοσύνης ή έστω  για την επιτάχυνση εκδίκασης αφενός των προσφυγών των εργαζομένων και αφετέρου  των 400.000 φορολογικών υποθέσεις και των υποθέσεων ΦΠΑ, που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια με μέσο χρόνο αναμονής τα 5 έτη και 9,3 χρόνια αντίστοιχα, θα λέγαμε ότι τα 132.225 ευρώ πάνε για καλό σκοπό.

Ας είναι …

Ευχόμαστε καλά να περάσετε, με δημιουργικούς  ¨πράσινους¨ προβληματισμούς και εμείς θα περιμένουμε τα συμπεράσματά σας.

Η σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...