Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Περίεργες πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων drones πάνω από τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας !!!

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας Electricité de France (EDF), στις 29/10/2014, ανακοίνωσε ότι αγνώστων στοιχείων μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) είχαν πετάξει πάνω από επτά πυρηνικά εργοστάσια τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να υποβάλει σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν βλάπτουν "την ασφάλεια ή τη λειτουργία» των σταθμών παραγωγής ενέργειας, δήλωσε εκπρόσωπος της
EDF, προσθέτοντας ότι το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εντοπίστηκε στις 5 Οκτωβρίου πάνω από ένα εργοστάσιο στην Creys-Malville.
Μεγαλύτερη δραστηριότητα
drones ακολούθησε σε άλλες περιοχές πυρηνικής ενέργειας σε όλη τη χώρα, μεταξύ 13 Οκτωβρίου και 20 Οκτωβρίου, συνήθως τη νύχτα ή νωρίς το πρωί.

H Greenpeace, των οποίων ακτιβιστές έχουν κατά το παρελθόν πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη μυστηριώδη μη επανδρωμένη πτητική δραστηριότητα.
«Είμαστε πολύ ....
ανήσυχοι σχετικά με την εμφάνιση και την επανάληψη αυτών των ύποπτων υπερπτήσεων," είπε ο Yannick Rousselet, επικεφαλής της αντιπυρηνικής καμπάνιας της Greenpeace.

Η Greenpeace έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να αναδείξει υποτιθέμενες αδυναμίες ασφαλείας στα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια. Τον Μάιο του 2012, ένας ακτιβιστής της Greenpeace πέταξε με ένα αλεξίπτωτο πάνω από το εργοστάσιο Le Bugey και προσγειώθηκε στην περιοχή. Η ομάδα χρησιμοποίησε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος για να κινηματογραφήσει τη δράση αυτή. Τότε η Γαλλική αστυνομία είχε συλλάβει δύο μέλη της Greenpeace.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία, τα αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να πετούν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων (τρία μίλια) και υψόμετρο 1.000 μέτρων πάνω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο.
Θυμίζουμε επίσης ότι στη Γαλλία λειτουργούν 58 αντιδραστήρες, οι οποίοι παράγουν και  το μεγαλύτερο ποσοστό της  ηλεκτρική ενέργειας που καταναλώνει η χώρα.
Το 2012 πριν από τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές σε μια συμφωνία με τους Πράσινους, το Σοσιαλιστικό κόμμα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε να μειώσει την εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια από 75% σε 50% με το κλείσιμο 24 αντιδραστήρων έως το 2025.

ΠΗΓΗ: Quardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...