Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ENERGA Ζητά και τα ρέστα !!!!

Πριν λίγες ημέρες είδαμε την υπ. αριθμ. 32/2015 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και δεν πιστεύαμε όσα διαβάζαμε !!!
Έχει θέμα ¨ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ENERGA – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Λ.ΑΓ.Η.Ε Α.Ε

Υπενθυμίζουμε ότι τώρα διεξάγεται και η δίκη κατά των υπευθύνων του μεγάλου σκανδάλου της Energa - Hellas Power.
Οι συνολικά 19 κατηγορούμενοι βαρύνονται με τρία κακουργήματα, που επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης. Οι κατηγορίες , κατά περίσταση, αφορούν «υπεξαίρεση» με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, «λαθρεμπορία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Θυμίζουμε επίσης και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa - Hellas Power είχαν μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο. Χρησιμοποίησαν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα- με πρώτο «σταθμό» τις ελβετικές τράπεζες- για να «ξεβγάλουν» φόρους πάνω από 256 εκατ. ευρώ που εισέπραξαν από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών-πελατών τους και προορίζονταν για τα δημόσια ταμεία. Τα ποσά αυτά διοχετεύθηκαν σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανοίχτηκαν στο όνομα διαφόρων off- shore εταιρειών για να «σβηστούν» τα ίχνη των πραγματικών δικαιούχων.

Ας δούμε τώρα την ....
νέα απόφαση της ΡΑΕ.
(Χαρακτηριστικά αποσπάσματα)
¨H εταιρεία «ENERGA - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» είναι
κάτοχος άδειας παραγωγής ηλεκτρικής και λειτουργεί σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό στη θέση «Μπουτάκος-Ρεβένια-‘Άγιος Αθανάσιος» του Δ.Δ. Υπάτου του Δήμου Θηβαίων του Νομού Βοιωτίας.
Η εταιρεία ENERGA POWER TRADING A.E., έχει κύριο μέτοχο την εταιρεία με την επωνυμία ENERGA – ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, η οποία έχει μοναδικούς μετόχους την οικογένεια Αχιλλέα Φλώρου και συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Φλώρο, το γιο του, Αριστείδη Φλώρο, και τη σύζυγό του πρώτου και μητέρα του δευτέρου Αλίκη – Παρασκευή Φλώρου.

Η εταιρεία αυτή ζητά την καταβολή των οφειλομένων ποσών από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα του αντιτίμου που αντιστοιχεί στην πώληση ηλεκτρικού ρεύματος κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του έτους 2011 έως και σήμερα.
Συγκεκριμένα ζητά την καταβολή ποσού των 3.254.376,42 ευρώ το οποίο οφείλονταν ως τίμημα για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του έτους 2011 έως και το Νοέμβριο του έτους 2012, καθώς και το ποσό των 428.000 ευρώ περίπου για αναλογούντα Φ.Π.Α..

Όμως η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με την υπ’ αριθμ. 16/2012 διάταξη του απαγόρευσε την κίνηση οιουδήποτε λογαριασμού, με δικαιούχο την εταιρεία ENERGA – ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, επειδή προέκυψε ότι μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας και Αριστείδης Φλώρος «επιχειρούν μέσω ατομικών λογαριασμών τους και μέσω λογαριασμών εταιρειών συμφερόντων τους να αποκρύψουν και να διοχετεύσουν στο εξωτερικό τμήματα εγκληματικού προϊόντος».
Σημειώνεται ότι  από την 24.01.2012 και έως σήμερα η θυγατρική της εταιρείας «ENERGA – ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», εταιρεία ENERGA POWER TRADING A.E., οφείλει, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Οικονομικού της εταιρείας, στην ΛΑΓΗΕ ΑΕ το συνολικό ποσό των 60.178.727,47 ευρώ, πλέον νόμιμων τόκων, με αποτέλεσμα να υφίσταται εκ της αιτίας αυτής τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο της ΛΑΓΗΕ ΑΕ., το οποίο, εάν δεν καλυφθεί, θα πρέπει να αποκατασταθεί, με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο εν γένει….¨.

Με απλά λόγια, ας ετοιμασθούμε να πληρώσουμε τα κλεμμένα !!!!

Να συμπληρώσουμε ότι η ΡΑΕ, με την προαναφερόμενη απόφαση, απέρριψε την καταγγελία της  ENERGA – ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Πάλι καλά …
Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ.
(Αξίζει να τη διαβάσετε για να δείτε επιπλέον και την εμπλοκή της ¨πράσινης¨ τράπεζας, αλλά και να θαυμάσετε την …ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης !!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...