Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Συνταγή μαγειρικής για τη 2η αξιολόγηση και το χρέος


Η ζωή μας έχει πλημμυρίσει από συνταγές μαγειρικής !!!

Κολλημένοι στο γυαλί της TV ή του PC ξερογλειφόμαστε ολημερίς κι από νωρίς.

Όλα τα ΜΜΕ αφιερώνουν άπειρο χώρο και χρόνο για να παρουσιάσουν εδέσματα, που τις περισσότερες φορές τα ακούμε και τα βλέπουμε για πρώτη φορά.

Για να μην μείνουμε λοιπόν πίσω, αποφασίσαμε στο μπλογκάκι μας, αυτό το ΣΚ, να προτείνουμε κάτι γρήγορο και απλό μπας και ξεχάσουμε τις αξιολογήσεις, το χρέος και τα 7 κακά της μοίρας μας.

1: Κυρίως πιάτο

Κοτόπουλο με ουίσκι

Υλικά:

·       1 κοτόπουλο 1.200 γρ.
·       200 γρ. μπέικον
·       αλάτι
·       πιπέρι
·       1 μπουκάλι ουίσκι
·       λάδι
·       1 βάζο μαγιονέζα


Απαραίτητο: φούρνος

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220° βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά. Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και ...
πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέταρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλείψετε το κλείσιμο του ψητόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ' την άλλη.

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, ( έπεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ' τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας,

Μην αποχειραχθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.

Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά !!!

2: Επιδόρπιο


Μακαρόνια με μαρμελάδα

Παίρνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα βάζουμε μέσα σε ένα πιάτο (Ρε άμυαλε μην μας πεις ότι δεν ξέρεις ούτε μακαρόνια να βράζεις!).

Στην συνέχεια παίρνουμε την μαρμελάδα (όποια γεύση μας αρέσει όπως Φράουλα, Μπανάνα, Κότα, Κοκκινιστή, Ροδάκινο, Πιπεριά, Αγριοβατόμουρο, Πριονίδι κ.α) και την ρίχνουμε απαλά απαλά πάνω στα μακαρόνια και έπειτα τα δοκιμάζουμε στο αλάτι αν δεν έχει πολύ βάζουμε κι άλλο, αν δεν έχουμε αλάτι βάζουμε αντ' αυτού ζάχαρη.

Για έξτρα σπέσιαλ γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μερέντα, καραμέλες, σορόπια, παγωτό (σας προτείνουμε παγωτό με γεύση σκόρδο) ντολμαδάκια, τούρτα σοκολάτας και ότι άλλο μας αρέσει.

Παρόμοιες συνταγές
·       Μακαρόνια με μέλι, κουνέλι και παστέλι
·       Μακαρόνια με λιωμένη σοκολάτα
·       Μακαρόνια με φρούτα του δάσους
·       Μακαρόνια με μακαρόνια

Αν δεν σας αρέσει η γεύση προσπαθήστε το παρακάτω:


ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!!

ΠΗΓΗ: frikipaideia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...