Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ: Άλλη μια επισημη επιβεβαίωση του blog σε όσα γράφουμε από το καλοκαίρι 2012 !!!



Και ο Υπουργός ΠΕΚΑ επίσημα παραδέχθηκε στη Βουλή τη δημιουργία του νέφους της αιθαλομίχλης, λόγω της εσπευσμένης απόφασης για καύση της βιομάζας σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, ακόμη και σε περιοχές με προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης!!!!!!

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στη Βουλή, σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – EKM, Χαράς Καφαντάρη, για την αντιμετώπιση του νέφους και την προστασία της Δημόσιας υγείας, είπε μεταξύ άλλων:
 ¨… Το φαινόμενο της ασυνήθιστης υψηλής συγκέντρωσης σωματιδίων που παρατηρήθηκε στην ατμόσφαιρα των μεγάλων αστικών κέντρων από το τέλος Νοεμβρίου, με αποκορύφωση δύο τριήμερα εντός του Δεκεμβρίου, αποδίδεται στη μερική αντικατάσταση συμβατικών πηγών ενέργειας για οικιακή θέρμανση από βιομάζα, η οποία επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον σε αιωρούμενα σωματίδια, σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.
….. Θεσπίζονται προδιαγραφές καυσίμων στερεής βιομάζας για μη βιομηχανική χρήση και θεσμοθετείται η υποχρέωση ελέγχου δοκιμής και «ταυτοποίησης – πιστοποίησης» κεντρικών λεβήτων στερεής βιομάζας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σε σχέση με τα βιοκαύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιούν ώστε να επιτυγχάνονται οι απαιτήσεις απόδοσης και τα όρια εκπομπών καυσαερίων που έχουν θεσμοθετηθεί για τις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, διότι στην αγορά κυκλοφορούν στερεά βιοκαύσιμα αμφιβόλου σύστασης, ορισμένα από τα οποία μπορεί να μην είναι από βιομάζα…
…. Δεδομένου ότι οι πολίτες έχουν εκτεθεί σε έντονη διαφημιστική προβολή εναλλακτικών πηγών θέρμανσης, στηριγμένη πολλές φορές σε αμφισβητήσιμα οικονομικά και επιστημονικά στοιχεία,….¨

Μετά και από την επίσημη επιβεβαίωση σε όσα γράφουμε από το καλοκαίρι 2012, δεν μπορούμε να μην.....
διατυπώσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
·       Γιατί επιτρέπεται ακόμη και σήμερα η καύση της βιομάζας για θέρμανση σε περιοχές με προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης???
·       Μέχρι να καθορισθούν οι προδιαγραφές για βιομάζα και τα σχετικά συστήματα καύσης , ισχύει το ….μπείτε σκύλοι αλέστε??
·       Για όσους επιδίδονται σε διαφημιστική προβολή με αμφισβητήσιμα στοιχεία, όπως λέτε, γιατί δεν τους στέλνετε όλους στον Εισαγγελέα??

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...