Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τραγωδία εστί …

Του συνεργάτη SISIFUS

Σάββατο μεσημέρι 19/1/2013, παρά τον πυρετό μου, αποφάσισα να κατέβω μια βόλτα στο κέντρο! Μάλλον ήταν ο ήλιος  που με τράβηξε έξω!!! Κανονικά έπρεπε να κάτσω σπίτι μου και να κάνω έναν ειλικρινή απολογισμό των όσων διαδραματίστηκαν (σκέτο δράμα) στον χώρο συνάθροισης των βουλευτών (έχει και όνομα αλλά δεν το λέω) επ’ αφορμής της ψηφοφορίας για την παραπομπή του απαυτού και του άλλου, όπως και του δήθεν (μπλα μπλα μπλα) για τη λίστα Lagarde. Μέγα θέμα και μείζονος σημασίας!!!??

Δεν το έπραξα όμως και παρά τις τύψεις που ένιωσα προς στιγμήν, είπα να τους αφήσω να ξεκουραστούν κι αυτοί λίγο γιατί ζορίστηκαν πολύ. Τόσες ώρες, τόσο σάλιο, τόση αγριάδα, τόση δυσκοιλιότητα, είναι και τα έδρανα σκληρά, δεν κάνουν και καλό στη μεσούλα!!! Έπρεπε να σκεφτούν και να χαράξουν στρατηγικές για τα φούμαρα που θα μας αμολήσουν…. Δύσκολο έργο να προσπαθείς να κρύψεις τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις υπογραφές, τις κυριαρχίες, τη βία, το σέξ , το ρόκ εντ ρόλ…. Α! και την κιθάρα του Γιώργου που έριχνε τις γκόμενες!!!! Έχω κατανόηση!!!

Ωραία η Αθήνα κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο της. Κόσμος πηγαινοερχόταν…
δεν κοίταξα αν κρατούσε σακούλες στα χέρια. Και κάπου δεξιά, στην πλατεία Κοτζιά, μαζεμένος  άλλος κόσμος, σε κύκλο. Δίστασα στην αρχή αλλά ένα σμήνος περιστεριών που πετούσε πάνω από το σημείο, με «έσπρωξε» προς τα κει (δεν έχω συνηθίσει να σταματώ όπου γίνεται μπούγιο). Ο κύκλος έκλεινε στο κέντρο του μια νεκροφόρα. Τα πρόσωπα του χορού ήταν μελαμψά. Πάγωσα!!!!


Είχα ακούσει τα νέα για τη δολοφονία του νεαρού πακιστανού που πήγαινε με ποδήλατο, στη δουλειά, αξημέρωτα!! Και ότι εκείνη την ώρα (που οι δρόμοι είναι άδειοι), τους έκλεισε το δρόμο προς …..ποιός ξέρει προς τα πού!!!!Περισσό θράσος να το λες και να περιμένεις να το πιστέψουν!!! Δεν είχα ακούσει, ούτε διαβάσει όμως τίποτα για συγκεντρώσεις! Είχα λοιπόν τη βεβαιότητα ότι η δολοφονία του ανθρώπου από «άνθρωπο», θα πέρναγε στα ψιλά!!!

Με τελετουργικό τρόπο, έβγαλαν από την νεκροφόρα την κάσα!! Στην αρχή, θεώρησα ότι η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα!! Λάθος! Ήταν η σωρός του συμπατριώτη τους, τον κύκλωσαν, τον έκλαψαν, προσευχήθηκαν…. εκεί στην πλατεία Κοτζιά. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Ήταν  ο ορισμός της αρχαίας  τραγωδίας….

 "στν ον τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας κα τελείας, μέγεθος χούσης, δυσμέν λόγ, χωρς κάστ τν εδν ν τος μορίοις, δρώντων κα ο δι’ παγγελίας, δι’ λέου κα φόβου περαίνουσα τν τν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...