Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΛΟΣ: Η ¨πράσινη¨ …ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Το νέο ...περιβαλλοντικό δόγμα:
Για τη ρύπανση, που προκαλούν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες, υπεύθυνος είναι ο λαός και πρέπει να πληρώσει για την αποκατάσταση της ζημίας!!!





Η είδηση:
¨…. Φωτογραφική διάταξη με την οποία ενισχύεται κεφαλαιακά η μεταλλευτική βιομηχανία της S&B για να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον (!), συμπεριλαμβάνει στον υπό ψήφιση επενδυτικό νόμο, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.
Στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και έχει καθυστερήσει μήνες να ψηφιστεί λόγω απαιτήσεων που έχει εγείρει η Τρόικα, ο κ. Χατζηδάκης με άλλοθι (;) την ανάπτυξη παρέχει πολύτιμο στήριγμα στην βιομηχανία που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου με τη βούλα της δικαιοσύνης….¨.
¨Δυσαρέσκεια στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσει κεφαλαιακά τη μεταλλευτική βιομηχανία S&B για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον(!), παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπαντών του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
 Έπειτα από οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου, η συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη αποσύρεται από το νομοσχέδιο με τίτλο «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» και δεν θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή….¨.

Το θέμα της Μήλου και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της S&B (περλίτη - μπετονίτη) το έχουμε αναδείξει σε πολλές αναρτήσεις (αναζητείστε στο ιστολόγιο).

Όμως μετά από αυτή την εξέλιξη, μας έρχεται αυθόρμητα στο στόμα η υποβολή και ενός ερωτήματος!!!
Το ερώτημα μας:
Η όλη διαδικασία.....
ως γνωστόν ξεκίνησε το 2007, όταν μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο τότε Γενικός Επιθεωρητής εισηγήθηκε πρόστιμο 392. 000, το οποίο και επέβαλλε ο Σουφλιάς.
Με την έλευση της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης ακολούθησαν οι ¨πράσινες¨ παρατάσεις μέσω ΑΕΠΟ για την εξεύρεση λύσης, τάχαμου,  ώστε να μην διατίθενται τα απόβλητα στη θάλασσα.
Και τώρα ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με τη φωτογραφική διάταξη, με βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα, έτσι ώστε να πληρώσουμε εμείς και το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων.

·       Ο τότε Γενικός Επιθεωρητής, που εισηγήθηκε το πρόστιμο, πού είναι σήμερα???
·       Θα μιλήσει επιτέλους γι αυτήν την υπόθεση, αλλά και για τον Ασωπό??
·       Είναι ακόμη υπάλληλος???
·       Τον ...διατηρούν σε κατάψυξη ή τον έφαγε η … κινητικότητα ???

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι πράγματι ισχύει η είδηση της απόσυρση της φωτογραφικής διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...