Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πράσινη ανάπτυξη: Και τα μεγάλα ΜΜΕ έρχονται στα λόγια μας !!!

Τα θαμμένα μυστικά και ντοκουμέντα της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης μήπως βρίσκονται στην ΚΥΠΡΟ;

Σε δεκάδες αναρτήσεις έχουμε αναδείξει το σκοτεινό ρόλο της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης και των μηχανισμών που εγκατέστησε, στην κρίση που βιώνουμε σήμερα!!
Επίσης, πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί, πώς είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα όχι μόνο να μην έχει διαταχθεί μια έρευνα των πεπραγμένων, αλλά και να παραμένουν στις θέσεις τους αυτοί που ανέλαβαν την υλοποίηση του σχεδίου, σαν να μην συνέβη τίποτα.
Ποιόν ¨πράσινο ¨ δημόσιο φορέα και ποιά περιβαλλοντική υπόθεση, να πρωτοθυμηθούμε!!

Τώρα όμως κάτι φαίνεται αλλάζει γιατί και μεγάλα ΜΜΕ αρχίζουν να αναδεικνύουν αυτά τα θέματα!!
Διαβάστε λοιπόν....
τι έγραψαν σε άρθρο (ΕΔΩ) και με θέμα:¨ Οι «κηπουροί» του Παπακωνσταντίνου παραμένουν στις θέσεις τους¨

¨ Τους είχε δώσει «χρυσές καρέκλες» όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος.
Και μόνο η εμπλοκή του στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ θα περίμενε κανείς ότι θα έχει αποδυναμώσει πολιτικά τον πρώην ισχυρό υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πολλοί άλλωστε με το που ξέσπασε το σκάνδαλο μίλησαν για το πολιτικό του τέλος.
Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελλάδα», ο πρώην τσάρος κατορθώνει ακόμα και σήμερα να κυβερνά, μέσω των δικών «κηπουρών» που είχε φροντίσει να αποκαταστήσει ως υπουργός ΠΕΚΑ, τοποθετώντας τους σε καίριες και νευραλγικές θέσεις του υπουργείου, με παχυλούς εννοείται μισθούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι Οργανισμοί-φιλέτα του υπουργείου, όπως π.χ. το περιβόητο «Πράσινο Ταμείο» βρίσκονται στα χέρια των «κηπουρών», οι οποίοι έχουν τόση εξουσία στα χέρια τους που φτάνουν να διαχειρίζονται κονδύλια ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ενδεικτική του πως λειτουργεί το  «σύστημα Παπακωνσταντίνου» είναι η περίπτωση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Οργανισμού, ο οποίος σημειωτέον έχει αρμοδιότητα στη διοίκηση της αγοράς των Συλλογικών Συστημάτων Ανακύκλωσης, δηλαδή μιας αγοράς με ετήσιο τζίρο περίπου 100 εκατ.ευρώ, προχώρησε σε δύο σκανδαλώδεις αναθέσεις σε offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο, χωρίς μάλιστα να κρατήσει καν τα προσχήματα, αφού στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας το όνομά της φιγουράρει στη θέση της επιστημονικής συμβούλου!
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και το έδαφος είναι πρόσφορο για την παρασκηνιακής τους δράση, αφού έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη «αποκαθηλώσει» τους συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα αυτοί να «λύνουν και να δένουν» στο υπουργείο, εκτελώντας φυσικά τις εντολές του «εργοδότη» τους.
Κάποιοι βέβαια εκ των υποτακτικών έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παραιτηθούν, όχι τόσο λόγω ευθιξίας, αλλά επειδή μάλλον φοβούνται μην ξεσπάσει καμιά «Λαγκάρντ» και στο ΥΠΕΚΑ και βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, όπως συνέβη στους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών.
Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν και οι πιο σκληροπυρηνικοί της αυλής του πρώην υπουργού, οι οποίοι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρούν πως αφού δεν τους ενοχλεί κανείς, μπορούν κάλλιστα να συνεχίσουν τη «δουλειά» που τους είχε αναθέσει ο Παπακωνσταντίνου.
«Ας περιμένουμε, για να κάνουμε ακόμη καμία δουλίτσα όσο προλαβαίνουμε, σιγά μην παραιτηθούμε», φέρεται να είπε πρόσφατα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου οργανισμού του υπουργείου, με αφορμή τα όσα ακούγονται για τη δράση των «golden boys» του Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, οι αρμόδιες αρχές αυτεπαγγέλτως έχουν αρχίσει να «ξεσκονίζουν» τα έργα και τις ημέρες Παπακωνσταντίνουστο Υπουργείο. Αν αυτές επιβεβαιωθούν, τότε μάλλον έρχονται δύσκολες μέρες για τους «κηπουρούς», ανάλογες με εκείνες που ζουν οι αντίστοιχοι «κηπουροί» του Παπανδρέου, οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν περάσει στα αζήτητα. Στη χειρότερη, διασύρονται όπως π.χ. ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα ήταν ο πρώτος των πρώτων…¨.

Ένα σχόλιο δικό μας:
Οι σχετικές αναζητήσεις μας πολλές φορές συναντούσαν πρόσωπα και εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Στην πορεία θα προσπαθήσουμε τεκμηριωμένα να αναδείξουμε αυτή την πτυχή του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...