Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ φεύγει, ο ΑΣΩΠΟΣ μένει.

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αλλά και με πολλά ερωτηματικά η χθεσινή ανακοίνωση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, να αλλάξει έδρα και να «μετακομίσει» από την Αθήνα στο Βέλγιο.
Όπως μαθαίνουμε, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος, κ. Νίκος Στασινόπουλος, εξέφραζε τον τελευταίο χρόνο, σε όλους τους τόνους, την έντονη δυσαρέσκειά του για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υπερφορολόγησης, αλλά και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. είναι η μητρική εταιρία του μεγαλύτερου ελληνικού μεταλλουργικού ομίλου εταιριών. Ο Όμιλος περιλαμβάνει 80 περίπου εταιρίες, έξι από τις οποίες οι ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΕΤΕΜ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ....
η εταιρική αναδιάρθρωση και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.

Όπως είναι γνωστό, οι περισσότερες από τις παραπάνω εταιρείες είναι εγκατεστημένες στην Βοιωτία, στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου και έχουν αποδέκτη των βιομηχανικών τους αποβλήτων τον ΑΣΩΠΟ.
Αν δούμε τις ποσότητες των υγρών αποβλήτων αυτών των εταιρειών δεν θα είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι ο ΑΣΩΠΟΣ από ποτάμι μετατράπηκε σε ¨αγωγό¨ αποβλήτων του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Θυμίζουμε επίσης ότι η ΕΛΒΑΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία του ομίλου, είναι μια από τις 15 εταιρείες που κατηγορούνται για τη ρύπανση με εξασθενές χρώμιο. Αλλά αν ανατρέξουμε στις λίστες με τα επιβληθέντα πρόστιμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, όταν λειτουργούσε αυτή η υπηρεσία, θα βρούμε και άλλες εταιρείες του ομίλου.

Η έδρα του ομίλου μπορεί να μετακομίζει στο Βέλγιο, αλλά τα περιβαλλοντικά προβλήματα θα μείνουν εδώ!!

1 σχόλιο:

katalytikos είπε...

Για τον ¨ΑΝΩΝΥΜΟ¨, ο οποίος κατά καιρούς αποστέλλει σχόλια, ειδικά σε αναρτήσεις που αφορούν στον ΑΣΩΠΟ, με ύφος ντεντέκτιβ, όσον αφορά στην ταυτότητα των ανθρώπων του Blog, να του πούμε ότι:
1: Ο ΑΣΩΠΟΣ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και καμιά προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου δεν πρόκειται να επιτύχει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
2: Η τακτική αυτή, είναι ένδειξη πανικού!!
3: Αν γνωρίζει κάτι άλλο για τον ΑΣΩΠΟ ή διαφωνεί σε αυτά που έχουμε γράψει ή έστω έχει μια άλλη άποψη, να μας στείλει σχόλιο ή μήνυμα (φόρμα επικοινωνίας) θα το δημοσιεύσουμε ευχαρίστως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...