Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Και ο Όσκαρ Λαφοντέν εναντίον των αιολικών!!!

Ο  Όσκαρ Λαφοντέν θεωρείται μία από τις πλέον χαρισματικές μορφές του γερμανικού πολιτικού τοπίου.
Σε άρθρο του στην έντυπη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο : «Πώς οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν το περιβάλλον ", με απλά λόγια περιγράφει το ενεργειακό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η αιολική ενέργεια με σοβαρές μάλιστα περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συνειδητοποιεί ότι η απάτη των αιολικών ευνοεί μόνο λίγους καπιταλιστές, προκαλούν περισσότερο CO2 , καταστρέφουν τη φύση και ενισχύουν έμμεσα την κατασκευή και άλλων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα (is involuntarily boosting coal power plants) .
Το βασικό συμπέρασμά του είναι ότι ¨ήρθε η ώρα να τελειώσει η αιολική ενέργεια¨.

Αναφέρει ότι, παρά τις ....
τεράστιες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια, αυτή κάλυψε μόνο το 1,3 % της ισχύος το 2012 .
Επιπλέον , επισημαίνει ότι η αιολική ενέργεια δεν έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 στη Γερμανία , αλλά αντίθετα τις έχει αυξήσει λόγω του ότι οι σταθμοί βάσης με φυσικό αέριο αναγκάζονται να λειτουργούν με μερικό φορτίο αναποτελεσματικά για να καλύψουν τις αστοχίες των αιολικών.

Επισημαίνει ότι τέτοια βίαιη καταστροφή του τοπίου δεν προκλήθηκε ποτέ στη Γερμανία σε οποιαδήποτε φάση της εκβιομηχάνισης και υπογραμμίζει ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν απειλή για την άγρια ζωή και τη βιοποικιλότητα .

Η γνώμη του συνοψίζεται στο παρακάτω:
¨Είναι οικονομικά και τεχνικά παράλογο να ακολουθείται μια πορεία που αυξάνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αυξάνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος . Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν ευκολότερα και φθηνότερα χρησιμοποιώντας πιο έξυπνη τεχνολογία¨

Ένα σύντομο βιογραφικό του Όσκαρ Λαφοντεν

Ηγέτης του SPD (1995-99) , υπουργός Οικονομικών (1998-99) στην πρώτη περίοδο της καγκελαρίας Σρέντερ και επί χρόνια πρωθυπουργός του κρατιδίου του Σάαρ (1985-98). Ο Όσκαρ Λαφοντέν συνέβαλε στη δημιουργία του κόμματος “ Die Linke - η Αριστερά”. Στο κόμμα αυτό, που ιδρύθηκε το 2007, μετέχουν οι πρώην κομμουνιστές της Ανατολικής Γερμανίας καθώς και πρώην μέλη της αριστερής πτέρυγας του SPD.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...