Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

115.000 £ επιδότηση για κάθε ¨πράσινη¨ θέση εργασίας στα αιολικά πάρκα !!!




ΑΙΟΛΙΚΑ = Υψηλό ενεργειακό κόστος + Χαμηλή παραγωγικότητα + Καταστροφή πραγματικών θέσεων εργασίας στην υπόλοιπη οικονομία.






Σε άρθρο η Telegraph (ΕΔΩ) αναδεικνύει το πραγματικό κόστος για κάθε ¨πράσινη¨ θέση εργασίας στα αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με μια έκθεση του Wind Lobby Group Renewable UK, οι επιδοτήσεις στους ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων φθάνουν σε ύψος ρεκόρ 1,8 δις £  το χρόνο. Στον τομέα απασχολούνται περίπου 15.500 άτομα σε χερσαία αιολικά πάρκα (8.679) και σε υπεράκτια (6.746). Επομένως το ύψος της επιδότησης ανά θέση εργασίας είναι  περίπου 115.000 £

Αλλά δεν είναι ...
μόνο αυτό !!!
Σε άλλο άρθρο της Telegraph (ΕΔΩ) στα αιολικά πάρκα έχουν καταβληθεί  43,000,000 £ το 2014  για να τα απενεργοποιήσουν σε ορισμένες χρονικές περιόδους όταν  το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτό συμβαίνει διότι το μεγαλύτερο μέρος των αιολικών πάρκων βρίσκονται στη Σκωτία όπου η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ανεπαρκής  έτσι ώστε δεν μπορεί να απορροφήσει μέρος της ισχύος που πλεονάζει όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την παραγωγή της.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το National Grid να πληρώνει τους ιδιοκτήτες των αιολικών πάρκων για να σταματήσουν την παραγωγή, προκειμένου να διατηρήσουν την προσφορά και τη ζήτηση ισορροπημένη.
Για μια μόνο ημέρα στις 26/10/2014 πλήρωσαν  3.070.000 £ σε 33 αιολικά πάρκα για να τα απενεργοποιήσουν.
Σημείωση : Όταν οι ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων απενεργοποιούν τις ανεμογεννήτριες χάνουν επιδότηση περίπου 45 £ ανά μεγαβατώρα (MWh) για τις χερσαίες ανεμογεννήτριες, αλλά αποζημιώνονται με  80 £ ανά MWh

Αυτά συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη χώρα μας ποια είναι η αντίστοιχη εικόνα ??

Θα δημοσιοποιήσουν σχετικά στοιχεία  οι ¨πράσινοι¨ αρμόδιοι ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...