Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΣΩΠΟΣ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Στην Ιταλία ξεκίνησαν οι συλλήψεις, εδώ πότε ;;;

Σε πάρα πολλές αναρτήσεις μας έχουμε αναφερθεί στη συμμετοχή και στον σκοτεινό ρόλο του κυκλώματος της κομποστοποίησης στην δημιουργία του προβλήματος της ρύπανσης του ΑΣΩΠΟΥ.
Χαρακτηριστικές αναρτήσεις μας ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ.

Πριν λίγες ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε την είδηση ότι συνελήφθη ο δήμαρχος του Μπρίντιζι, μιας πόλης 90.000 κατοίκων στη νότια Ιταλία, ως ύποπτος για διαφθορά σε μια υπόθεση που συνδέεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξήγησε η εισαγγελία σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο Μίμο Κονσάλες, ένας 56χρονος δημοσιογράφος ο οποίος εξελέγη το 2012 με τη στήριξη της κεντροαριστεράς, τέθηκε υπό κράτηση κατ' οίκον, όπως και ένας σύμβουλος, ενώ ένας επιχειρηματίας φυλακίσθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής. Οι αρχές, οι οποίες άρχισαν σήμερα το πρωί σειρά ερευνών, υποψιάζονται τους τρεις άνδρες για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, οικονομική κατάχρηση και απάτη.

Η έρευνα αφορά κυρίως τον χώρο κομποστοποίησης της κοινότητας, τον οποίο ο Κονσάλες κατηγορείται ότι επέτρεψε να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ είχε μετατραπεί σε "αληθινή χωματερή", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι Μάρκο Ντινάπολι.
Σε αντάλλαγμα, η ….
εταιρεία που διαχειριζόταν τον χώρο κομποστοποίησης πλήρωσε με μετρητά χρέη που συνδέονταν με τον δήμαρχο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια που το Μπρίντιζι βλέπει τον δήμαρχό του με χειροπέδες: το 2003, ο Τζοβάνι Αντόνιο είχε συλληφθεί, στη διάρκεια συγκέντρωσης της κεντροαριστεράς στη Ρώμη, για διαφθορά και απάτη. Έπειτα από μια συμφωνία με την εισαγγελία, είχε ομολογήσει ένα μέρος των αδικημάτων και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών.
Ο ίδιος ο Κονσάλες βρισκόταν ήδη χθες στο δικαστήριο για μια ακροαματική συνεδρίαση στο πλαίσιο μιας υπόθεσης στην οποία κατηγορείται ότι καταχράσθηκε της θέσης του για να αναθέσει τη διαχείριση υπηρεσιών του δήμου στην πρώην εταιρεία του. 

Φίλες, φίλοι
Στη χώρα μας αντίθετα, η ¨πράσινη ανάπτυξη¨ από το 2010 και μετά, με νύχια και με δόντια, προσπαθεί να θάψει το αντίστοιχο μεγάλο σκάνδαλο της ρύπανσης του ΑΣΩΠΟΥ, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικές ομοιότητες με αυτό της Ιταλίας και μάλιστα τη στιγμή που οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους πλήρη φάκελο στοιχείων με βάση ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2009.

Φυσικά τα μεγάλα ΟΙΚΟ-ΜΜΕ έθαψαν την είδηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...